Zwangerschapswens

Reizen met een zwangerschapswens

Je hebt een zwangerschapswens en wil graag reizen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij een zwangerschapswens.

Zo wordt na bepaalde medicatie of vaccinaties geadviseerd om de zwangerschap even uit te stellen. Ook bestaat er een kans op overdracht van het zikavirus via het sperma. Bespreek je zwangerschapswens tijdens het adviesgesprek om een advies op maat te ontvangen.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Mag ik gevaccineerd worden als ik een zwangerschapswens heb?

De meeste vaccinaties zijn veilig om te geven tijdens de zwangerschap. Uitzondering hierop zijn levend verzwakte vaccinaties zoals gele koorts, BMR en waterpokken.

Deze vaccinaties mogen niet tijdens de zwangerschap gegeven worden. Het advies is om na vaccinatie met 1 van deze vaccins een zwangerschap tenminste 1 maand uit te stellen.

Hoe zit het met malariamedicatie als ik zwanger wil worden?

Wanneer je middelen gebruikt om malaria te voorkomen, dan kan het zijn dat er onvoldoende bekend is over de veiligheid van dit middel rondom de bevruchting.

Op dit moment is het advies om na gebruik van Lariam een zwangerschap tenminste 3 maanden uit te stellen. Wanneer je Malarone gebruikt is het advies om 1 maand te wachten. Bespreek je zwangerschapswens tijdens het adviesgesprek, zodat je een advies op maat kunt krijgen.

Wordt er bij een zwangerschapswens een reis naar een land met het zikavirus afgeraden?

(Link naar info Zika virus). De risico’s op besmetting lopen per land sterk uiteen. Sinds 2019 worden reizen naar zika-gebieden niet meer strikt ontraden voor zwangere vrouwen of vrouwen met een zwangerschapswens, omdat de kans op infectie sterk is afgenomen.

Bespreek de afwegingen met een van de experts van StadsKliniek. In het algemeen is het raadzaam om goede maatregelen te nemen ter voorkoming van muggenbeten. Bijvoorbeeld door het dragen van bedekkende kleding, insmeren van onbedekte huid met maximaal 30% DEET en slapen onder een geïmpregneerde klamboe of muggenvrije ruimte.

Bronnen:
1. LCR-protocol Kinderen
2. LCR protocol Malaria
3. LCR algemene reisfolder

StadsKliniek

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda
Almere

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This