Vaccinatie kliniek Utrecht

 

 

Reisvaccinaties in Utrecht

Binnenkort een verre reis maken? Dan is het in veel gevallen belangrijk om je te laten vaccineren. Stadskliniek is gespecialiseerd in reisvaccinaties en reisadvies op maat. Bij onze vestiging in Utrecht kun je direct terecht voor jouw vaccinaties.

Wij hebben geen wachttijden en je wordt altijd geholpen door een specialist. Maak vandaag nog een afspraak!

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek?

 

  • Direct een afspraak maken zonder wachttijden
  • Je wordt geholpen door een erkende arts / deskundige
  • 6 Locaties in heel Nederland
  • Stadskliniek beschikt over een LCR-registratie
  • Vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar
  • Uitgebreid reisadvies
  • Malaria-advies inbegrepen

Direct een afspraak maken

In de online agenda van Stadskliniek kun je snel en eenvoudig een afspraak maken. Je hebt inzicht in wanneer er al afspraken staan en wanneer we nog plek hebben. Vervolgens kun je direct zelf je afspraak inplannen in slechts enkele minuten.

In veel gevallen duurt een consult slechts een kwartier. Dit betekent dat je snel weer klaar bent en naar huis kunt. Bekijk nu de online agenda of bel.

Reizigersvaccinaties in Utrecht zonder wachttijd

Woon je in Utrecht en omgeving? Dan kun je snel terecht voor reizigersvaccinaties bij onze kliniek, gevestigd in villa De Oorsprong. Deze centrale locatie is goed te bereiken vanuit heel Utrecht. Op dinsdag en woensdag zijn we ook in de avonduren geopend, en ook op zaterdag kun je bij ons terecht voor vaccinaties.

Daarnaast werken wij zonder wachttijden, je kunt meteen in onze online agenda kijken wanneer er een plek beschikbaar is. Simpel en snel. Naast Utrecht hebben wij ook vestigingen in AmsterdamRotterdamDen HaagEindhoven en Breda. Ook hier staan wij voor je klaar.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Onze artsen en specialisten staan voor je klaar. Ze helpen je onder meer door je goed te informeren over de benodigde vaccinaties die voor jouw bestemming van toepassing zijn. Ook hebben we een overzicht opgesteld met de aanbevolen reisvaccinaties per bestemming.

Hier kun je snel bekijken welke vaccinaties worden aangeraden per land.

Vaccinaties en Malaria tabletten

Niet alleen voor reizigersvaccinaties en inentingen ben je bij ons aan het juiste adres, ook voor Malariatabletten zit je bij Stadskliniek goed. Bekijk ook onze speciale Malaria pagina om te zien in welke landen Malaria voorkomt.

Veelgestelde vragen 

Waarom worden sommige vaccinaties alleen bij langer verblijf in Thailand aanbevolen?

Het moment dat je het beste je reisvaccinaties kan halen is afhankelijk van de vaccinaties die je nodig hebt. Voor de meeste reisvaccinaties geldt dat je de inentingen tenminste zes tot twee weken voor vertrek moet halen. Sommige vaccinaties bestaan echter uit een serie van prikken. Deze prikken moet je op verschillende momenten halen.

Het is daarom belangrijk om ruim op tijd te bekijken welke vaccinaties je nodig hebt voor je reis. Op deze pagina kun je per vaccinatie bekijken wanneer je deze vaccinatie moet halen. Maak op tijd een afspraak bij StadsKliniek Utrecht om er zeker van te zijn dat je veilig kunt beginnen aan je vakantie.

Moet ik meerdere prikken halen voor mijn vaccinatie?

Sommige vaccinaties bieden pas volledige bescherming wanneer je meerdere prikken hebt gehaald Dit geldt onder meer voor Japanse encefalitis, hepatitis B en tekenencefalitis. In het geval van hepatitis B moet je de eerste prik idealiter al zes maanden voor vertrek halen. Zoek daarom op tijd uit welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reisbestemming. Op onze bestemmingenpagina kun je per land bekijken welke vaccinaties voor jou nodig zijn.

Maak bij twijfel op tijd een afspraak bij StadsKliniek Utrecht. Tijdens de afspraak in onze kliniek kan een expert van StadsKliniek Utrecht je meer vertellen en je de benodigde vaccinaties geven.

Kan ik alle benodigde vaccinaties in één keer halen bij de kliniek in Utrecht?

In principe kan je meerdere vaccinaties halen tijdens één afspraak bij onze kliniek in Utrecht. Heb je veel inentingen nodig, dan kan ervoor gekozen worden om dit te verdelen over twee afspraken. Vaccinaties die bestaan uit een serie van prikken moeten altijd verspreid worden over meerdere afspraken.

Het is daarom belangrijk om op tijd uit te zoeken welke inentingen je nodig hebt.

Kan mijn vaccinatieboekje gestempeld worden bij StadsKliniek Utrecht?
Ja, de vaccinaties die je ontvangt bij StadsKliniek Utrecht kunnen gestempeld worden in het gele vaccinatieboekje. Aan de hand van dit boekje kunnen wij zien welke vaccinaties je nodig hebt en weet je zelf wanneer je de vaccinatie moet vernieuwen voor een volgende reis.

Het gele vaccinatieboekje geldt bovendien als een bewijs van inenting. Wanneer een land vaccinaties verplicht stelt, kan de douane dit boekje opvragen bij aankomst. Kun je niet aantonen dat je de reisvaccinatie hebt ontvangen, dan kan de douane je de toegang tot het land ontzeggen. Zorg er dus voor dat je het boekje altijd meeneemt.

Kan ik ingeënt worden als ik zwanger ben?
In principe bestaan er geen restricties voor reisvaccinaties bij zwangere vrouwen. Toch wordt er altijd per persoon een afweging gemaakt of er wordt gevaccineerd. Met name vaccins die werken op basis van een verzwakt, levend virus worden het liefst vermeden.

Geef het tijdens je afspraak bij onze kliniek in Utrecht aan als je zwanger bent. Samen met een expert van StadsKliniek kan vervolgens besloten worden of er wordt gevaccineerd, of dat er (zo mogelijk) wordt gewacht. Houd er rekening mee dat een bezoek aan landen waar gele koorts en/of malaria heerst over het algemeen wordt afgeraden voor zwangere vrouwen.

Zijn de vaccinaties van StadsKliniek Utrecht volledig veilig?
Ja, want StadsKliniek Utrecht maakt uitsluitend gebruik van vaccins van de hoogst mogelijke kwaliteit en werkt met goed-opgeleide werknemers die vaccinaties mogen uitvoeren. De vaccins van StadsKliniek Utrecht voldoen aan alle wettelijke veiligheids- en kwaliteitseisen. De vaccins zijn dus volledig veilig.

Vaccinaties kunnen altijd bijwerkingen geven. De kans op bijwerkingen is groter als je ziek bent of om een andere reden een verzwakte weerstand hebt. Zijn er bijzonderheden omtrent je gezondheid, geef dit dat aan tijdens de afspraak in onze kliniek.

Wat zijn de bijwerkingen van een reisvaccinatie?
De meeste reisvaccinaties veroorzaken meestal geen bijwerkingen. Treden er wel bijwerkingen op, dan gaat het vaak om lichte griepverschijnselen, koorts en/of spierpijn. Deze klachten zijn over het algemeen mild en gaan binnen enkele dagen vanzelf over.

In zeldzame gevallen kan er een gevoeligheidsreactie optreden. Neem dan contact op met StadsKliniek Utrecht. Ben je ziek of heb je een verminderde weerstand, bijvoorbeeld door medicijngebruik, dan kan het verstandig zijn een vaccinatie uit te stellen. Geef bijzonderheden omtrent je gezondheid aan tijdens de afspraak.

Waarom worden sommige vaccinaties alleen bij een langer verblijf aanbevolen?
Sommige ziektes komen vaker voor dan andere ziektes. Hoe langer je in een land verblijft, hoe groter de kans dat je in aanraking komt met een meer zeldzame ziekte. Daarom worden sommige inentingen alleen aanbevolen bij een langer verblijf in het betreffende land. Meestal wordt de grens gesteld op een verblijf langer of korter dan drie maanden.

In sommige gevallen worden inentingen echter ook al bij een korter verblijf aanbevolen. Dit hangt meestal af van de aard van je verblijf. Verblijf je bijvoorbeeld veel in de buurt van vee, dan kan een Japanse encefalitis-vaccinatie al eerder worden aanbevolen als deze ziekte in het land voorkomt.

Bespreek daarom altijd je reis zo goed mogelijk met een expert van StadsKliniek Utrecht. Op basis hiervan krijg je een advies op maat en weet je zeker dat je volledig veilig op reis kunt gaan naar je bestemming.

Mijn vaccinatie verloopt tijdens mijn vakantie, moet ik een nieuwe vaccinatie halen?

Ja, dit is erg belangrijk. Wanneer een vaccinatie verloopt, biedt deze mogelijk geen volledige bescherming meer tegen de betreffende ziekte. Raak je besmet met het virus of de bacterie, dan kun je dus alsnog ziek worden. Door de vaccinatie op tijd te vernieuwen kun je dit voorkomen. Je kunt in je gele vaccinatieboekje zien wanneer een inenting verloopt.

Voor verplichte vaccinaties (vaak gele koorts als je vanuit een gele koorts-land reist) kan niet tijd vernieuwen leiden tot een weigering bij de douane. Neem daarom nooit een risico en zorg ervoor dat je vaccinaties geldig zijn en blijven tijdens je reis.

Kan ik bij StadsKliniek Utrecht gevaccineerd worden tegen malaria?
Nee, want helaas bestaat er nog geen vaccin tegen malaria. Je kunt dus ook niet bij andere instanties ingeënt worden tegen malaria. Wel kun je bij StadsKliniek Utrecht uitgebreide informatie ontvangen over malaria en de preventie hiervan. Mocht blijken dat voor jouw reisbestemming er een risico op malaria bestaat, dan kun je via StadsKliniek Utrecht ook malariatabletten ontvangen. Deze tabletten zorgen ervoor dat het verloop van de ziekte meestal minder verloopt. Volledig voorkomen van ziekte kunnen de tabletten helaas niet.
Ik ben ziek en/of heb een verminderde weerstand, kan ik veilig ingeënt worden?
Wanneer je ziek bent of om een andere reden een verminderde weerstand hebt, kan het verstandig zijn om de vaccinatie even uit te stellen. In een dergelijke situatie is de kans op bijwerkingen namelijk groter en kunnen de bijwerkingen bovendien heviger zijn.

Geef het tijdens je afspraak bij onze kliniek in Utrecht aan wanneer je ziek bent of om een andere reden een verlaagde weerstand hebt. Samen met een expert van StadsKliniek Utrecht kan dan een afweging gemaakt worden. Door op tijd een afspraak te maken bij StadsKliniek Utrecht kom je niet in tijdnood met vaccinaties en is het mogelijk om een vaccinatie even uit te stellen.

 

 

 

 

 

 

StadsKliniek Utrecht

Oorsprongpark 1
3581 ES Utrecht
(begane grond)

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Openingstijden:
Maandag:     09:00-17:30
Dinsdag:       09:00-17:30
Woensdag:   09:00-17:30
Donderdag:  09:00-17:30
Vrijdag:         09:00-17:30
Zaterdag:      Gesloten
Zondag:        Gesloten

Pin It on Pinterest

Share This