Vaccinatie kliniek Rotterdam

 

 

Reisvaccinaties in Rotterdam

Binnenkort een verre reis in de planning staan? Dan is het belangrijk om je te laten vaccineren voor veel bestemmingen. Stadskliniek is gespecialiseerd in reisvaccinaties en reisadvies op maat. Bij onze kliniek in Rotterdam kun je direct terecht voor jouw vaccinaties. Reisvaccinaties zonder wachttijden en je wordt altijd geholpen door een ervaren specialist.

Maak vandaag nog een afspraak!

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek?

 

  • Direct een afspraak maken zonder wachttijden
  • Je wordt geholpen door een erkende arts / deskundige
  • 6 Locaties in heel Nederland
  • Stadskliniek beschikt over een LCR-registratie
  • Vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar
  • Uitgebreid reisadvies
  • Malaria-advies inbegrepen

Direct een afspraak maken

In onze online agenda kun je snel en eenvoudig een afspraak maken. Je kunt meteen zien wanneer er al afspraken staan ingepland en wanneer we nog plek vrij hebben. Daarna kun je zelf je afspraak inplannen met slechts enkele kliks.

In veel gevallen duurt een consult slechts een kwartier. Dit betekent dat je snel weer klaar bent en naar huis kunt. gaan Bekijk nu onze online agenda of bel.

Reizigersvaccinaties in Rotterdam zonder wachttijd

Woon je in Rotterdam en omgeving? Dan kun je terecht voor reizigersvaccinaties bij onze kliniek in de Goudsesingel.

Onze kliniek is goed te bereiken vanuit heel Rotterdam. Doordeweeks zijn we altijd tot minimaal 18 uur geopend, dus je kunt ook in de avond bij ons terecht voor een afspraak. Daarnaast zijn we ook het gehele weekend geopend, ideaal voor als je doordeweeks een volle agenda hebt.

Daarnaast werken we zonder wachttijden, je kunt meteen in onze online agenda kijken wanneer er een plek beschikbaar is. Simpel en snel.

Naast Utrecht hebben wij ook vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Breda. Ook hier staan wij voor je klaar.

Welke reisvaccinaties heb ik nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar. Onder meer door je goed te informeren over de benodigde inentingen die voor jouw bestemming van toepassing zijn. Ook hebben we een overzicht opgesteld met de aanbevolen reisvaccinaties per bestemming. Hier kun je snel bekijken welke vaccinaties worden aangeraden per land.

Vaccinaties en Malaria tabletten

Niet alleen voor reizigersvaccinaties en inentingen ben je bij ons aan het juiste adres, ook voor Malariatabletten zit je bij Stadskliniek goed. Bekijk ook onze speciale Malaria pagina om te zien in welke landen Malaria voorkomt.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik een vaccinatie halen voor mijn reis?

Dit is afhankelijk van de vaccinaties die voor jou worden aanbevolen of verplicht zijn. Voor de meeste reisvaccinaties geldt dat vaccinatie twee tot zes weken voor vertrek optimaal is. Voor sommige vaccinatie moet echter al eerder een prik gehaald worden.

Ook zijn er inentingen die bestaan uit verschillende prikken. Deze moet je op meerdere momenten halen. Bekijk ruim van te voren welke vaccinaties voor jou nodig zijn, zodat je voldoende tijd hebt om een afspraak te maken bij onze kliniek in Rotterdam. Op deze pagina kan gezien worden hoe lang van te voren een inenting gehaald moet worden.

Moet ik meerdere prikken halen voor mijn vaccinatie?

Voor hepatitis B, Japanse encefalitis en tekenencefalitis zijn meerdere prikken vereist om optimale bescherming te ontvangen. Je kunt deze prikken helaas niet tijdens één afspraak ontvangen. Dit moet op verschillende momenten gebeuren.

Op deze pagina kan per land bekeken worden welke vaccinaties nodig zijn en kom je te weten of je meerdere prikken nodig hebt.

Kan ik alle benodigde vaccinaties in één keer halen bij de kliniek in Rotterdam?
Ja, in veel gevallen is dit mogelijk. Je kunt tijdens je afspraak bij onze kliniek in Rotterdam bespreken welke vaccinaties je wilt ontvangen. Moet je meerdere inentingen halen, dan kan ervoor gekozen worden om dit te verspreiden over twee afspraken om bijwerkingen te voorkomen.

Sommige vaccinaties bestaan uit een serie van prikken. Deze kunnen niet tijdens één afspraak gehaald worden en moeten altijd met enige tijd tussen de prikmoment gehaald worden. Wees ruim op tijd met het maken van een afspraak om te voorkomen dat je in tijdnood komt voor je vertrekdatum. Zo kun je altijd veilig op reis gaan.

Kan mijn vaccinatieboekje gestempeld worden bij StadsKliniek Rotterdam?

Ja, je vaccinatieboekje kan gestempeld worden wanneer je een reisvaccinatie ontvangt bij StadsKliniek Rotterdam. Aan de hand van het vaccinatieboekje kan een medewerker van StadsKliniek Rotterdam bovendien zien welke vaccinaties je nodig hebt.

Bovendien geldt het gele vaccinatieboekje als een bewijs van inenting bij de douane van je reisbestemming. Dit is bij verplichte vaccinaties belangrijk. Kun je niet aantonen dat je een verplichte reisvaccinatie hebt ontvangen, dan kan de douane je de toegang tot het land ontzeggen. Dit is met name vaak het geval wanneer je reis vanuit een land waar gele koorts voorkomt.

Kan ik ingeënt worden als ik zwanger ben?

Reisvaccins zijn in principe veilig voor zwangere vrouwen. Wel kan er de voorkeur bestaan om te wachten met een vaccinatie, wanneer dit mogelijk is. Dit is ook afhankelijk van het type vaccin. Een levend, verzwakt vaccin wordt vaak het liefst vermeden bij zwangere vrouwen.

Tijdens een afspraak bij StadsKliniek Rotterdam kan bekeken worden welke vaccinaties worden gegeven. In samenspraak kan een afweging gemaakt worden. Geef het daarom tijdens een afspraak bij onze kliniek in Rotterdam altijd aan als je zwanger bent.

Zijn de vaccinaties van StadsKliniek Rotterdam volledig veilig?

Ja, StadsKliniek Rotterdam maakt uitsluitend gebruik van vaccins van de hoogst mogelijke kwaliteit. De vaccins die StadsKliniek Rotterdam gebruikt voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen.

Bij ziekte of een verzwakte gezondheid kan ervoor worden gekozen een inenting uit te stellen. Zijn er bijzonderheden omtrent je gezondheid, geef dit dan aan tijdens je afspraak bij onze kliniek in Rotterdam. Een expert van StadsKliniek Rotterdam kan vervolgens de juiste afweging maken. Reisvaccinaties kunnen altijd bijwerkingen veroorzaken, die doorgaans mild zijn.

Wat zijn de bijwerkingen van een reisvaccinatie?
In sommige gevallen kan een reisvaccinatie leiden tot lichte griepverschijnselen, koorts en/of spierpijn. Meestal zijn dit milde bijwerkingen die binnen enkele dagen verdwijnen. Ben je ziek of heb je een verminderde weerstand, dan neemt de kans op bijwerkingen toe en kunnen deze ook iets heviger zijn.

Met een expert van StadsKliniek Rotterdam kan bekeken worden of de inenting uitgesteld kan worden. Geef het daarom altijd aan als je er bijzonderheden bestaan omtrent je gezondheid.

Waarom worden sommige vaccinaties alleen bij een langer verblijf aanbevolen?
Sommige ziektes komen minder vaak voor dan andere ziektes. Hoe langer je op een reisbestemming verblijft, hoe groter de kans dat je in een situatie terecht komt waar besmetting kan optreden. Vaccinaties die alleen bij een langer verblijf worden aanbevolen komen relatief minder vaak voor.

Meestal wordt een grens aangehouden van een verblijf korter of langer dan drie maanden. In sommige gevallen kan echter ook bij een korter verblijf de vaccinatie al worden aanbevolen. Dit is sterk afhankelijk van de aard van het verblijf. Zo wordt een vaccinatie tegen Japanse encefalitis al eerder aanbevolen wanneer je veel in de buurt van van vee verblijft, waar de ziekte relatief vaker voorkomt.

Om deze reden is het belangrijk om je reis te bespreken tijdens je afspraak bij onze kliniek in Rotterdam. Een expert van StadsKliniek Rotterdam kan vervolgens een advies op maat geven.

Mijn vaccinatie verloopt tijdens mijn vakantie, moet ik een nieuwe vaccinatie halen?
Ja, dit is erg belangrijk. Wanneer een vaccinatie verloopt, biedt deze niet meer volledige bescherming tegen de betreffende ziekte. Dit betekent dat een nieuwe besmetting ertoe kan leiden dat je ziek wordt. Alleen door een inenting tijdig te vernieuwen weet je zeker dat je beschermd bent tegen de betreffende ziekte.

Wanneer het gaat om een verplichte vaccinatie kan een verlopen(de) vaccinatie bovendien leiden tot een ontzegging van de toegang tot een land. Neem daarom geen risico en maak een afspraak bij StadsKliniek Rotterdam.

Kan ik bij StadsKliniek Rotterdam gevaccineerd worden tegen malaria?
Nee, want er bestaat helaas nog geen vaccin tegen malaria. Het is dus ook niet mogelijk om bijvoorbeeld bij de huisarts ingeënt te worden tegen malaria.

Wel is het mogelijk om tijdens je afspraak bij StadsKliniek Rotterdam uitgebreide informatie te ontvangen over malaria. Wanneer er een reëel risico op malaria bestaat op jouw reisbestemming, is het mogelijk om via StadsKliniek Rotterdam malariatabletten te ontvangen. Zo kun je veilig op het vliegtuig stappen naar jouw reisbestemming.

Ik ben ziek en/of heb een verminderde weerstand, kan ik veilig ingeënt worden?
Wanneer je ziek bent of vanwege een andere reden een verminderde weerstand hebt, neemt de kans op bijwerkingen toe. Ook kan de hevigheid van de bijwerkingen hoger zijn. Daarom wordt er bij ziekte of een verminderde weerstand het liefst voor gekozen de inentingen tijdelijk uit te stellen.

Soms is dit helaas niet mogelijk, bijvoorbeeld door een naderende vertrekdatum. In samenspraak met een expert van StadsKliniek Rotterdam kan dan gekeken worden naar een passende oplossing. Het is verstandig om ruim op tijd de benodigde vaccinaties te halen, zodat je zeker weet dat je niet in tijdnood komt en veilig op reis kunt gaan.

stadskliniek-rotterdam

StadsKliniek Rotterdam

Goudsesingel 531
3032 EN Rotterdam

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Openingstijden:
Maandag:     08:30-17:00
Dinsdag:       08:30-17:00
Woensdag:   08:30-17:00
Donderdag:  08:30-17:00
Vrijdag:         08:30-17:00
Zaterdag:      08:30-17:00
Zondag:        Gesloten

 

Locatie StadsKliniek Rotterdam

StadsKliniek Rotterdam is gelegen in het centrum van Rotterdam aan de Goudesingel 531. De kliniek is goed te bereiken met de auto en ligt nabij het centraal station.Tijdens kantooruren kunet u zich aanmelden bij de receptie.

Pin It on Pinterest

Share This