Vaccinatie kliniek Den Haag

 

Reisvaccinaties in Den Haag

Voor veel bestemmingen is het belangrijk om je te laten vaccineren voorafgaand aan je reis. Stadskliniek is gespecialiseerd in reisvaccinaties en advies op maat. Bij onze locatie in Den Haag kun je snel terecht.

Wij hanteren geen lange wachttijden en je wordt altijd geholpen door een specialist. Maak vandaag nog een afspraak!

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek?

 

  • Direct een afspraak maken zonder wachttijden
  • Je wordt geholpen door een erkende arts / deskundige
  • 6 Locaties in heel Nederland
  • Stadskliniek beschikt over een LCR-registratie
  • Vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar
  • Uitgebreid reisadvies
  • Malaria-advies inbegrepen

Direct een afspraak maken

In onze online agenda kun je meteen een afspraak maken, ook zonder eerst te bellen. Je hebt een overzicht van de beschikbare tijden en kunt snel langskomen voor een afspraak.

In de meeste gevallen duurt een consult slechts twintig minuten (afhankelijk van reisgezelschap en aard van de reis) en kun je snel weer naar huis. Maak nu een afspraak in de online agenda. Gewoon even bellen mag natuurlijk ook.

Reizigersvaccinaties in Den Haag zonder wachttijd

Woon je in Den Haag en omgeving, zoals Zoetermeer, Delft, Leiden, Gouda? Je kunt dan terecht bij onze kliniek aan de Koninginnegracht. Deze locatie is goed te bereiken vanaf de grote toegangswegen en met het openbaar vervoer. De Kliniek heeft ruime openingstijden en is vaak tot laat open. Op maandag zijn we ook in de avond geopend. Perfect voor als je overdag druk bezet bent.

Naast Den Haag hebben wij ook vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Breda. Ook hier staan wij voor je klaar.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Onze specialisten voorzien je altijd van een deskundig advies op maat. Zo ben je er zeker van dat je de juiste reisvaccinaties krijgt. Om het nog makkelijker te maken hebben we ook een handig overzicht opgesteld met de aanbevolen reisvaccinaties per bestemming.

Hier zie je snel welke vaccinatie wordt aangeraden voor jouw reisbestemming.

Vaccinaties en Malaria tabletten

Niet alleen voor reizigersvaccinaties en inentingen ben je bij ons aan het juiste adres, ook voor Malariatabletten zit je bij Stadskliniek goed. Bekijk ook onze speciale Malaria pagina om te zien in welke landen Malaria voorkomt.

Veelgestelde vragen 

Wanneer moet ik een vaccinatie halen voor mijn reis?

Het is afhankelijk van de vaccinaties die je nodig hebt wanneer je ze moet halen. Voor de meeste vaccinaties geldt dat vier tot zes weken voor je vertrek het beste moment is. Voor sommige vaccinaties moet je echter meerdere prikken halen om optimaal beschermd te zijn. Dit geldt onder meer voor hepatitis B, Japanse encefalitis en tekenencefalitis. Houd er rekening mee dat deze prikken niet op hetzelfde moment gehaald kunnen worden.

Op deze pagina kan een overzicht worden bekeken van alle vaccinaties. Hier wordt per reisvaccinatie ook aangegeven wanneer je het beste de afspraak kunt inplannen bij StadsKliniek Den Haag.

Moet ik meerdere prikken halen voor mijn vaccinatie?

Sommige vaccinaties bestaan uit een serie van prikken die op verschillende momenten gehaald moeten worden. Wanneer deze serie niet wordt afgemaakt, ben je niet goed beschermd tegen de betreffende ziekte. Dit geldt bijvoorbeeld voor Japanse encefalitis en hepatitis B.

Bekijk daarom ruim op tijd welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reisbestemming. Op deze pagina kun je een overzicht bekijken van de benodigde reisvaccinaties per land. Alle genoemde reisvaccinaties kunnen gehaald worden bij StadsKliniek Den Haag.

Kan ik alle benodigde vaccinaties in één keer halen bij de kliniek in Den Haag?
Ja, dat is mogelijk in de meeste gevallen. Wanneer er veel vaccinaties nodig zijn, kan de voorkeur worden gegeven aan twee afzonderlijke momenten om bijwerkingen te voorkomen. Wanneer een vaccinatie bestaat uit een serie van prikken moet er altijd op verschillende momenten gevaccineerd worden voor een optimale werking van de inenting.

Maak daarom ruim op tijd een afspraak bij onze kliniek in Den Haag. Tijdens de afspraak kan besproken worden welke inentingen nodig zijn en kan eventueel een vervolgafspraak worden ingepland wanneer dit nodig is.

Kan mijn vaccinatieboekje gestempeld worden bij StadsKliniek Den Haag?

Ja, de vaccinaties die je ontvangt bij StadsKliniek Den Haag kunnen worden afgestempeld in het gele vaccinatieboekje. Dit boekje kan gebruikt worden om te bepalen wanneer een vaccinatie vernieuwd moet worden. Bovendien dient het vaccinatieboekje als bewijs van inenting.

De douane van je bestemming kan dit boekje opvragen wanneer er verplichte vaccinaties gelden voor dit land. Dit is met name met gele koorts vaak het geval. Wanneer een reisvaccinatie verplicht is, maar je niet met behulp van het boekje kunt aantonen deze vaccinatie te hebben, kan de toegang tot het land worden ontzegd.

Kan ik ingeënt worden als ik zwanger ben?
Hoewel er in principe geen onveilige reisvaccins zijn voor zwangere vrouwen, kan de voorkeur bestaan niet in te enten tijdens de zwangerschap. Dit is ook afhankelijk van het type reisvaccinatie. Een vaccin dat een verzwakt, maar levend virus bevat wordt doorgaans het liefst vermeden.

Samen met een expert van StadsKliniek Den Haag kan een afweging gemaakt worden, mede afhankelijk van de reisbestemming. Bestemmingen waar gele koorts en/of malaria voorkomt worden over het algemeen afgeraden voor zwangere vrouwen.

Zijn de vaccinaties van StadsKliniek Den Haag volledig veilig?
Ja, want StadsKliniek Den Haag maakt enkel gebruik van vaccins van de hoogst mogelijke kwaliteit. De vaccins van StadsKliniek Den Haag voldoen aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen en zijn daarom volledig veilig.

Een vaccinatie kan soms wel bijwerkingen geven, die in vrijwel alle gevallen onschuldig zijn en binnen een paar dagen verdwijnen. Bij ziekte of een verzwakte weerstand kan uitstel van een vaccinatie wel verstandig zijn. Bespreek bijzonderheden rondom je gezondheid tijdens je afspraak bij StadsKliniek Den Haag.

Wat zijn de bijwerkingen van een reisvaccinatie?

Reisvaccinaties veroorzaken over het algemeen geen bijwerkingen. Treden er wel bijwerkingen op, dan gaat het meestal om koorts, spierpijn en/of lichte griepverschijnselen. Deze verdwijnen binnen enkele dagen.

Bij ziekte of een verzwakte weerstand kunnen bijwerkingen sneller en heviger optreden. Daarom wordt in dergelijke situaties aangeraden even te wachten met het halen van een inenting. Mocht dit niet mogelijk zijn, bijvoorbeeld vanwege een naderende vertrekdatum, bespreek dit dan met een expert van StadsKliniek Den Haag. Samen kan een afweging gemaakt worden om al dan niet toch te vaccineren.

Waarom worden sommige vaccinaties alleen bij een langer verblijf aanbevolen?
Dit heeft te maken met het risico op besmetting. Sommige ziektes komen minder vaak voor dan andere ziektes. Bij een langer verblijf op de bestemming neemt de kans toe dat je een keer in een situatie terechtkomt waar je besmet raakt. Om deze reden worden vaccinaties soms alleen bij een langer verblijf aanbevolen.

Dit is echter een algemene regel. In sommige gevallen wordt een vaccinatie ook bij een korter verblijf al aanbevolen. Dit hangt af van de aard van je reis. Het is daarom belangrijk om je reis te bespreken met een expert van StadsKliniek Den Haag tijdens je afspraak. Zo krijg je een advies op maat en weet je zeker dat je alle benodigde inentingen ontvangt en kun je veilig op het vliegtuig stappen.

Mijn vaccinatie verloopt tijdens mijn vakantie, moet ik een nieuwe vaccinatie halen?
Ja, dit is erg belangrijk. Wanneer een vaccinatie is verlopen, ben je mogelijk niet meer volledig beschermd tegen de betreffende ziekte. Dit betekent dat je bij een nieuwe besmetting ziek kan worden. Door een reisvaccinatie tijdig te vernieuwen, weet je zeker dat je volledig beschermd op vakantie gaat.

Bij verplichte inentingen kan een naderende verloopdatum leiden tot een ontzegging van de toegang tot het betreffende land. Je kunt in het gele vaccinatieboekje zien wanneer een vaccinatie verloopt. Heb je dit boekje niet (meer) en twijfel je over de geldigheid van eerdere vaccinaties, dan raden we je aan deze inentingen opnieuw te halen. Maak direct een afspraak bij StadsKliniek Den Haag.

Kan ik bij StadsKliniek Den Haag gevaccineerd worden tegen malaria?
Nee, dat is niet mogelijk. Helaas bestaat er vooralsnog geen goed vaccin tegen malaria. Het is dus ook niet mogelijk om bij andere instanties, zoals de huisarts, een vaccinatie tegen malaria te halen.

Wel kun je bij StadsKliniek Den Haag uitgebreide informatie ontvangen over het risico op malaria op jouw reisbestemming. Wanneer er een reëel risico op malaria bestaat, kun je via StadsKliniek Den Haag ook malariatabletten ontvangen.

Ik ben ziek en/of heb een verminderde weerstand, kan ik veilig ingeënt worden?
Wanneer je ziek bent of om een andere reden een verminderde weerstand hebt, wordt er bij voorkeur even gewacht met een vaccinatie. Dit is met name het geval bij een vaccin dat werkt op basis van een verzwakt, levend virus. Soms is het echter door een naderende vertrekdatum niet mogelijk om te wachten met een vaccinatie. In samenspraak met StadsKliniek Den Haag kan dan een afweging worden gemaakt om al dan niet te vaccineren.

Geef het tijdens je afspraak bij onze kliniek in Den Haag aan wanneer je ziek bent of een verminderde weerstand hebt.

StadsKliniek Den Haag

(gratis parkeren overzijde gracht)

Koninginnegracht 47
2514 AE Den Haag

Geen lift aanwezig, helaas is deze locatie ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Openingstijden:
Maandag:      08:30-17:00
Dinsdag:        18:30-17:00
Woensdag:    08:30-17:00
Donderdag:   08:30-17:00
Vrijdag:          08:30-17:00
Zaterdag:      Gesloten
Zondag:        Gesloten

Pin It on Pinterest

Share This