Vaccinatie kliniek Amsterdam

 

 

Reisvaccinaties in Amsterdam

Ga je binnenkort op reis? Voor veel reisbestemmingen is het belangrijk om je te laten vaccineren. Bij Stadskliniek zijn we gespecialiseerd in reisvaccinaties en reisadvies op maat. Ook bij onze vestiging in Amsterdam kun je direct terecht voor jouw vaccinaties.

Geen wachttijd en je snel laten vaccineren door een specialist. Maak vandaag nog een afspraak!

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek?

 

  • Direct een afspraak maken zonder wachttijden
  • Je wordt geholpen door een erkende arts / deskundige
  • 6 Locaties in heel Nederland
  • Stadskliniek beschikt over een LCR-registratie
  • Vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar
  • Uitgebreid reisadvies
  • Malaria-advies inbegrepen

Direct een afspraak maken

Bij Stadskliniek kun je zelf een afspraak maken in onze online agenda. Zo zie je meteen op welke dag en welk tijdstip je kunt langskomen. Plan meteen jouw afspraak in en je kunt langskomen op het door jou gekozen moment.

Een consult duurt in de meeste gevallen slechts een kwartiertje dus je bent binnen no-time klaar. Maak vandaag nog een afspraak in onze online agenda of bel.

Reizigersvaccinaties in Amsterdam zonder wachttijd

Woon je in Amsterdam en omgeving? Dan kun je terecht voor vaccinaties bij onze kliniek aan Westeinde. We zijn op werkdagen vanaf half tien tot kwart voor zes geopend. Je kunt bij ons dus ook terecht uit je werk of studie.

Daarnaast werken wij zonder wachttijden, je kunt meteen in onze online agenda kijken wanneer er een plek beschikbaar is. Wel zo makkelijk.

Naast Amsterdam hebben wij ook vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Breda. Ook hier staan wij voor je klaar.

Ik ga op reis. Welke vaccinatie heb ik nodig?

Natuurlijk moet je goed voorbereid op reis gaan en is het belangrijk dat je de juiste vaccinaties krijgt. Onze artsen en specialisten kunnen je hierbij helpen en adviseren. Om het nog makkelijker te maken hebben we ook een handig overzicht opgesteld met de aanbevolen reisvaccinaties per bestemming.

Hier zie je snel welke vaccinaties worden aangeraden voor jouw reisbestemming.

Vaccinaties en Malaria tabletten

Niet alleen voor reizigersvaccinaties en inentingen ben je bij ons aan het juiste adres, ook voor Malariatabletten zit je bij Stadskliniek goed. Bekijk ook onze speciale Malaria pagina om te zien in welke landen Malaria voorkomt.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik een vaccinatie halen voor mijn reis?

Dit verschilt per vaccinatie. Sommige vaccinaties bestaan uit een serie, waarbij de eerste vaccinatie weken voor de reis gehaald moeten worden. In de meeste gevallen moet een inenting zes tot twee weken voor vertrek gehaald worden om optimale bescherming te krijgen.

Lees op deze pagina meer over de vaccinaties die je kunt halen bij StadsKliniek Amsterdam. Twijfel je? Neem dan contact met ons op voor advies.

Moet ik meerdere prikken halen voor mijn vaccinatie?
deze prikken tijdig te halen. Mis je een prik, dan ben je in principe niet volledig beschermd tegen de betreffende ziekte en kun je tijdens je vakantie alsnog ziek worden na een besmetting.

Vaccinaties die uit een serie van prikken bestaan zijn onder meer hepatitis B, Japanse encefalitis en tekenencefalitis. Houd er rekening mee dat je deze prikken doorgaans op verschillende momenten moet halen. Wees daarom ruim op tijd met het maken van een afspraak bij StadsKliniek Amsterdam.

Kan ik alle benodigde vaccinaties in één keer halen bij de kliniek in Amsterdam?
Ja, je kunt bij StadsKliniek Amsterdam meerdere inentingen tegelijkertijd halen. Tijdens je afspraak bij onze kliniek in Amsterdam kan bekeken worden welke vaccinaties voor jou belangrijk zijn en kun je deze ontvangen.

Wanneer een vaccinatie uit meerdere prikken bestaat is het in principe niet mogelijk om deze tegelijkertijd te halen. Er moet enige tijd tussen de prikken zitten om volledige bescherming te ontvangen tegen de betreffende ziekte.

Kan mijn vaccinatieboekje gestempeld worden bij StadsKliniek Amsterdam?
Ja, wanneer je bij StadsKliniek Amsterdam wordt ingeënt, kun je hiervoor ook een stempel krijgen in je vaccinatieboekje. Met het vaccinatieboekje weet je precies welke vaccinaties je op welk moment hebt ontvangen. Ook kunnen onze experts tijdens je afspraak in Amsterdam aan de hand van het boekje zien of je een vaccinatie moet vernieuwen.

Bovendien vormt het vaccinatieboekje een bewijs van inenting. Met name bij verplichte vaccinaties voor een land is dit erg belangrijk. Zonder dit bewijs kan het gebeuren dat de douane van het betreffende land de toegang weigert.

Kan ik ingeënt worden als ik zwanger ben?

De meeste vaccinaties zijn veilig om te krijgen tijdens de zwangerschap. Vaccins die werken op basis van een levend, verzwakt virus worden het liefst niet gegeven tijdens de zwangerschap. Maak een afspraak met StadsKliniek Amsterdam en bespreek je reis. Samen met een expert van StadsKliniek kan bekeken worden welke vaccinaties je tijdens de zwangerschap kunt ontvangen. Hierbij worden de risico’s van je reis afgewogen tegen het al dan niet vaccineren.

Een bezoek aan landen waar gele koorts en/of malaria heerst wordt over het algemeen afgeraden tijdens de zwangerschap.

Zijn de vaccinaties van StadsKliniek Amsterdam volledig veilig?
Ja, de vaccins die StadsKliniek Amsterdam gebruikt zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit en volledig veilig om te ontvangen. StadsKliniek Amsterdam werkt, net als bijvoorbeeld de huisarts of GGD, met vaccins die bestaan uit verzwakte virussen, inactieve virussen of toxines afkomstig van bacteriën. Deze stoffen zijn bij normale gezondheid niet in staat om je ziek te maken, maar zorgen wel dat je immuun wordt voor de betreffende ziektemakers.
Wat zijn de bijwerkingen van een reisvaccinatie?
Over het algemeen veroorzaken reisvaccinaties geen bijwerkingen. Soms kunnen er lichte klachten optreden. Meestal gaat het hierbij om spierpijn, koorts en lichte griepverschijnselen. Deze verdwijnen binnen enkele dagen en zijn niet gevaarlijk.

Heb je een verminderde weerstand of ben je ziek, dan kan het verstandig zijn om een reisvaccinatie uit te stellen. De klachten kunnen in dit geval wat heviger zijn. Bespreek je situatie met een expert van StadsKliniek Amsterdam voor een advies op maat. Mocht het niet mogelijk zijn om te wachten met een vaccinatie, bijvoorbeeld door een naderende vertrekdatum, dan kan er in samenspraak een afweging gemaakt worden om toch te kiezen voor vaccinatie.

Waarom worden sommige vaccinaties alleen bij een langer verblijf aanbevolen?
Sommige ziektes komen minder vaak voor dan andere ziektes. Hoe langer je verblijft in een land waar een specifieke ziekte voorkomt, hoe groter de kans de je in een situatie terecht komt waarbij je besmet raakt. Om deze reden worden sommige vaccinaties alleen bij een langer verblijf aanbevolen.

Dit is echter een algemene regel. Afhankelijk van je reis en verblijf worden vaccinaties soms ook bij een kort verblijf aanbevolen. Daarom is het belangrijk om tijdens je afspraak bij onze kliniek in Amsterdam je reis te bespreken. Onze experts kunnen je vervolgens een advies op maat geven, zodat je veilig op het vliegtuig kunt stappen.

Mijn vaccinatie verloopt tijdens mijn vakantie, moet ik een nieuwe vaccinatie halen?
Ja, dit is belangrijk. Wanneer een vaccinatie verloopt, ben je mogelijk niet meer (volledig) beschermd tegen de betreffende ziekte. Dit betekent dat je bij een besmetting ziek kunt worden. Gaat het om een verplichte vaccinatie, dan kan de douane bovendien de toegang ontzeggen bij aankomst.

Om je reis en een veilig verblijf te garanderen, is het belangrijk vaccinaties daarom tijdig te laten vernieuwen. Ben je het vaccinatieboekje kwijtgeraakt en twijfel je over de verloopdatum, dan is het altijd goed om hiermee geen risico te nemen en de vaccinatie te laten vernieuwen.

Kan ik bij StadsKliniek Amsterdam gevaccineerd worden tegen malaria?
Nee, dat is niet mogelijk. Helaas bestaat er nog geen vaccin tegen malaria. Ook bij andere instanties, zoals de huisarts, is het dus niet mogelijk om gevaccineerd te worden tegen malaria.

Je kunt tijdens je afspraak bij StadsKliniek Amsterdam wel informatie inwinnen over malariarisico’s tijdens jouw reis. Via StadsKliniek Amsterdam is het mogelijk om malariatabletten te ontvangen die je beschermen tegen de ziekte tijdens je reis.

Ik ben ziek en/of heb een verminderde weerstand, kan ik veilig ingeënt worden?
Ben je ziek en/of heb je een verminderde weerstand, dan stellen we het inenten liever even uit. De kans op bijwerkingen van een vaccin is groter wanneer de weerstand laag is. Dit geldt met name voor verzwakte, levende vaccins. Neem bij twijfel contact op met StadsKliniek of kaart het aan tijdens je afspraak bij onze kliniek in Amsterdam.

Mocht het niet mogelijk zijn om een vaccinatie uit te stellen, dan kan samen gekeken worden naar de beste oplossing.

stadskliniek-amsterdam

StadsKliniek Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN Amsterdam

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Openingstijden:
Maandag:     08:30-17:00
Dinsdag:       08:30-17:00
Woensdag:   08:30-17:00
Donderdag:  08:30-17:00
Vrijdag:         08:30-17:00
Zaterdag:     08:30-17:00

Pin It on Pinterest

Share This