Vaccinatie kliniek Amstelveen

 

 

Reisvaccinaties in Amstelveen

Ga je binnenkort op reis? Voor veel reisbestemmingen is het belangrijk om je te laten vaccineren. Bij Stadskliniek zijn we gespecialiseerd in reisvaccinaties en reisadvies op maat. Ook bij onze vestiging in Amstelveen kun je direct terecht voor jouw vaccinaties.

Geen wachttijd en je snel laten vaccineren door een specialist. Maak vandaag nog een afspraak!

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek?

 

  • Direct een afspraak maken zonder wachttijden
  • Je wordt geholpen door een erkende arts / deskundige
  • 6 Locaties in heel Nederland
  • Stadskliniek beschikt over een LCR-registratie
  • Vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar
  • Uitgebreid reisadvies
  • Malaria-advies inbegrepen

Direct een afspraak maken

Bij Stadskliniek kun je zelf een afspraak maken in onze online agenda. Zo zie je meteen op welke dag en welk tijdstip je kunt langskomen. Plan meteen jouw afspraak in en je kunt langskomen op het door jou gekozen moment.

Een consult duurt in de meeste gevallen slechts een kwartiertje dus je bent binnen no-time klaar. Maak vandaag nog een afspraak in onze online agenda of bel.

Reizigersvaccinaties in Amstelveen zonder wachttijd

Woon je in Amstelveen en omgeving? Dan kun je terecht voor vaccinaties bij onze kliniek aan de Handelsweg. We zijn op werkdagen vanaf half tien tot kwart voor zes geopend. Je kunt bij ons dus ook terecht uit je werk of studie.

Daarnaast werken wij zonder wachttijden, je kunt meteen in onze online agenda kijken wanneer er een plek beschikbaar is. Wel zo makkelijk.

Naast Amstelveen hebben wij ook vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Almere en Breda. Ook hier staan wij voor je klaar.

Ik ga op reis. Welke vaccinatie heb ik nodig?

Natuurlijk moet je goed voorbereid op reis gaan en is het belangrijk dat je de juiste vaccinaties krijgt. Onze artsen en specialisten kunnen je hierbij helpen en adviseren. Om het nog makkelijker te maken hebben we ook een handig overzicht opgesteld met de aanbevolen reisvaccinaties per bestemming.

Hier zie je snel welke vaccinaties worden aangeraden voor jouw reisbestemming.

Vaccinaties en Malaria tabletten

Niet alleen voor reizigersvaccinaties en inentingen ben je bij ons aan het juiste adres, ook voor Malariatabletten zit je bij Stadskliniek goed. Bekijk ook onze speciale Malaria pagina om te zien in welke landen Malaria voorkomt.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik een vaccinatie halen voor mijn reis?

Dit hangt af van de vaccinaties die je nodig hebt. Sommige vaccinaties bestaan uit een serie, waarbij de eerste vaccinatie weken voor de reis gehaald moeten worden. In de meeste gevallen moet een inenting zes tot twee weken voor vertrek gehaald worden om optimale bescherming te krijgen.

Lees op deze pagina meer over de vaccinaties die je kunt halen bij StadsKliniek Amstelveen. Twijfel je over een vaccinatie? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Moet ik meerdere prikken halen voor mijn vaccinatie?

Bij sommige vaccinaties is dit nodig. Deze vaccinatie bieden pas volledige bescherming wanneer je alle prikken hebt gehaald. Je kunt deze prikken niet tegelijk halen: er moet enige tijd tussen zitten voor een effectieve werking. Wees daarom ruim op tijd met het maken van een afspraak bij StadsKliniek Amstelveen.

Vaccinaties die uit een serie van prikken bestaan zijn onder meer hepatitis B, Japanse encefalitis en tekenencefalitis. 

Kan ik alle benodigde vaccinaties in één keer halen bij de kliniek in Amstelveen?

Ja, in de meeste gevallen is dit mogelijk. Tijdens je afspraak bij onze kliniek in Amstelveen wordt bekeken welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis. Vervolgens kun je meerdere inentingen tegelijk ontvangen.

Sommige vaccinaties bestaan echter uit een serie prikken. Deze kunnen nooit tegelijk gehaald worden, maar moeten met enige tussentijd gehaald worden. In dit geval moet je dus meerdere afspraken maken. Houd hier rekening mee. 

Bekijk op onze bestemmingenpagina welke vaccinaties je nodig hebt en op de vaccinatiepagina of je meerdere prikken nodig hebt.

Kan mijn vaccinatieboekje gestempeld worden bij StadsKliniek Amsterdam?

Ja, het is mogelijk om het gele vaccinatieboekje te laten stempelen tijdens je afspraak bij StadsKliniek Amstelveen en dit raden we bovendien sterk aan. Aan de hand van het boekje kunnen onze medewerkers zien welke vaccinaties je reeds hebt ontvangen en of deze al vernieuwd moeten worden.

Bovendien kan het vaccinatieboekje bij aankomst op je bestemming opgevraagd worden. Hier dient het als bewijs van het ontvangen van een vaccinatie. Dat is met name belangrijk bij verplichte vaccinaties, zoals gele koorts in veel landen.

Kan ik ingeënt worden als ik zwanger ben?

Dit verschilt per vaccinatie. De meeste vaccinaties zijn veilig om te krijgen tijdens de zwangerschap. Vaccins die werken op basis van een levend, verzwakt virus worden het liefst niet gegeven tijdens de zwangerschap. Maak een afspraak met StadsKliniek Amstelveen en bespreek je reis. Samen met een expert van StadsKliniek kan bekeken worden welke vaccinaties je tijdens de zwangerschap kunt ontvangen. Hierbij worden de risico’s van je reis afgewogen tegen het al dan niet vaccineren.

Een bezoek aan landen waar gele koorts en/of malaria heerst wordt over het algemeen sowieso afgeraden tijdens de zwangerschap. Malaria kan niet volledig voorkomen worden en vormt een groot risico voor de gezondheid van de ongeboren baby.

Zijn de vaccinaties van StadsKliniek Amstelveen volledig veilig?

Ja, de vaccins die gebruikt worden door StadsKliniek Amstelveen voldoen aan alle veiligheidseisen die gesteld worden door de wetgeving en zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. Net als bij bijvoorbeeld de huisarts of GGD, met vaccins die bestaan uit verzwakte virussen, inactieve virussen of toxines afkomstig van bacteriën.

Bij goede gezondheid zijn deze vaccins niet in staat je ziek te maken. Ben je zwanger of zijn er andere bijzonderheden in je gezondheidssituatie, geef dit dan vooraf aan. Zo kan er een goede inschatting gemaakt worden of in jouw situatie vaccinatie veilig en verantwoord is.

Wat zijn de bijwerkingen van een reisvaccinatie?

In veel gevallen krijg je niet te maken met klachten als gevolgen van een reisvaccinatie, maar lichte klachten zijn wel mogelijk. Deze verdwijnen doorgaans binnen twee dagen. Klachten die kunnen optreden zijn bijvoorbeeld een gevoelige en pijnlijke plek  van injectie, zwelling of roodheid van de huid, hoofdpijn, koorts en vermoeidheid. Ook kan je flauwvallen na een vaccinatie. Onze medewerkers kunnen hier goed mee omgaan.

In zeer zeldzame gevallen kan je een allergische reactie krijgen, die direct tot tien minuten na vaccinatie optreedt. Hierbij is directe behandeling vereist. Heb je de kliniek van StadsKliniek Amstelveen al verlaten, bel dan direct 112. 

Zijn er bijzonderheden in je gezondheidssituatie, dan kan er een vergrote kans zijn op bijwerkingen. Geef dit tijdig aan zodat er een afweging gemaakt kan worden of de vaccinatie verstandig is.

Waarom worden sommige vaccinaties alleen bij een langer verblijf aanbevolen?

Sommige ziektes komen minder vaak voor dan andere ziektes. Hoe langer je verblijft in een land waar een specifieke ziekte voorkomt, hoe groter de kans de je in een situatie terecht komt waarbij je besmet raakt. Om deze reden worden sommige vaccinaties alleen bij een langer verblijf aanbevolen. Het verschilt per land om welke vaccinaties het gaat. 

Dit is echter een algemene regel. Afhankelijk van je reis en verblijf worden vaccinaties soms ook bij een kort verblijf aanbevolen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je op een locatie verblijft waar het risico op een bepaalde ziekte extra hoog is. Daarom is het belangrijk om tijdens je afspraak bij onze kliniek in Amstelveen je reis te bespreken. Onze experts kunnen je vervolgens een advies op maat geven, zodat je veilig op het vliegtuig kunt stappen.

Mijn vaccinatie verloopt tijdens mijn vakantie, moet ik een nieuwe vaccinatie halen?

Ja, dat wordt sterk aanbevolen. Wanneer een vaccinatie is verlopen, ben je in principe niet meer goed beschermd tegen de betreffende ziekte. Dit houdt in dat je bij een nieuwe besmetting alsnog ziek kunt worden. Vermijd dit risico door vaccinaties tijdig te laten vernieuwen bij onze vaccinatiekliniek in Amstelveen. Dit geldt ook voor de situatie waarin de vaccinatie tijdens je reis verloopt.

Bij een verplichte vaccinatie (bijvoorbeeld gele koorts in veel landen) kan een naderende verloopdatum ook leiden tot een weigering tot de toegang van het land. 

Kan ik bij StadsKliniek Amstelveen gevaccineerd worden tegen malaria?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Er bestaat vooralsnog geen werkend vaccin tegen malaria. Vaccinatie is dus niet mogelijk, ook niet bij de GGD of huisarts.

Wel is het mogelijk malariapillen te nemen. Deze voorkomen malaria niet, maar verkleinen wel de kans op ernstige klachten bij een besmetting. Je kunt deze verkrijgen via StadsKliniek Amstelveen. Ook kun je tijdens je afspraak bij onze vaccinatiekliniek in Amstelveen meer informatie verkrijgen over malaria en de risico’s ervan.

Ik ben ziek en/of heb een verminderde weerstand, kan ik veilig ingeënt worden?

Ben je ziek of heb je om een andere reden een verminderde weerstand, bijvoorbeeld door medicatie, dan stellen we vaccineren liever even uit. In dergelijke gevallen is de kans op bijwerkingen namelijk groter.

Geef op tijd aan of er bijzonderheden zijn aan je gezondheidssituatie, dan kunnen we een inschatting maken of het verstandig is om nu te vaccineren. Neem bij twijfel contact op met StadsKliniek Amstelveen.

stadskliniek amstelveen

StadsKliniek Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA Amstelveen

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Openingstijden:
Maandag:     09:30-17:00
Dinsdag:       09:30-17:00
Woensdag:   09:30-17:00
Donderdag:  09:30-17:00
Vrijdag:        09:30-17:00
Zaterdag:     Gesloten
Zondag:       Gesloten

Pin It on Pinterest

Share This