Vaccinatie kliniek Almere

 

 

Reisvaccinaties in Almere

Binnenkort een verre reis maken? Dan is het in veel gevallen belangrijk om je te laten vaccineren. Stadskliniek is gespecialiseerd in reisvaccinaties en reisadvies op maat. Bij onze vestiging in Almere kun je direct terecht voor jouw vaccinaties.

Wij hebben geen wachttijden en je wordt altijd geholpen door een specialist. Maak vandaag nog een afspraak!

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek?

 

  • Direct een afspraak maken zonder wachttijden
  • Je wordt geholpen door een erkende arts / deskundige
  • 6 Locaties in heel Nederland
  • Stadskliniek beschikt over een LCR-registratie
  • Vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar
  • Uitgebreid reisadvies
  • Malaria-advies inbegrepen

Direct een afspraak maken

In de online agenda van Stadskliniek kun je snel en eenvoudig een afspraak maken. Je hebt inzicht in wanneer er al afspraken staan en wanneer we nog plek hebben. Vervolgens kun je direct zelf je afspraak inplannen in slechts enkele minuten.

In veel gevallen duurt een consult slechts een kwartier. Dit betekent dat je snel weer klaar bent en naar huis kunt. Bekijk nu de online agenda of bel.

Reizigersvaccinaties in Almere zonder wachttijd

Woon je in Almere en omgeving? Dan kun je snel terecht voor reizigersvaccinaties bij onze kliniek, gevestigd aan de Veendamstraat.

StadsKliniek Almere is gevestigd op de Veendamstraat en goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Onze soa kliniek bevindt zich centraal in Almere. Het centraal station Almere Centrum ligt op 600 meter afstand en nabij ons gebouw kun je gratis parkeren.

Wij zijn gevestigd buiten het centrum, in een woonwijk, ver van de drukte, rustig en anoniem bij een bezoek aan de kliniek.

Daarnaast werken wij zonder wachttijden, je kunt meteen in onze online agenda kijken wanneer er een plek beschikbaar is. Simpel en snel. Naast Utrecht hebben wij ook vestigingen in AmsterdamRotterdamDen Haag, Utrecht, Eindhoven en Breda. Ook hier staan wij voor je klaar.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Onze artsen en specialisten staan voor je klaar. Ze helpen je onder meer door je goed te informeren over de benodigde vaccinaties die voor jouw bestemming van toepassing zijn. Ook hebben we een overzicht opgesteld met de aanbevolen reisvaccinaties per bestemming.

Hier kun je snel bekijken welke vaccinaties worden aangeraden per land.

Vaccinaties en Malaria tabletten

Niet alleen voor reizigersvaccinaties en inentingen ben je bij ons aan het juiste adres, ook voor Malariatabletten zit je bij Stadskliniek goed. Bekijk ook onze speciale Malaria pagina om te zien in welke landen Malaria voorkomt.

Veelgestelde vragen 

Wanneer moet ik een vaccinatie halen voor mijn reis?

Het verschilt per vaccinatie wanneer je deze het beste kunt halen. Over het algemeen is het goed zes tot twee weken voor vertrek een afspraak te maken bij onze kliniek in Almere. Voor sommige vaccinaties moet je echter nog eerder langskomen. Een voorbeeld is hepatitis B, waarbij de eerste prik idealiter zes maanden vooraf moet worden gehaald.

Je kunt op deze pagina per vaccinatie zien wat het optimale moment is om deze te ontvangen. In sommige gevallen moet je vaker langskomen bij onze kliniek in Almere, omdat de vaccinatie bestaat uit een serie van meerdere prikken.

Moet ik meerdere prikken halen voor mijn vaccinatie?
Voor sommige vaccinaties moet je meerdere prikken halen. Dit is onder meer het geval voor hepatitis B, Japanse encefalitis en tekenencefalitis. Alleen wanneer je alle prikken ontvangt, ben je volledig beschermd tegen de betreffende ziekte. Het is helaas niet mogelijk om deze prikken op één moment te ontvangen.

Houd er daarom rekening mee dat je ruim voor je vertrekdatum bekijkt welke vaccinaties je nodig hebt. Zo voorkom je dat er onvoldoende tijd is om de vaccinatieserie af te ronden. Neem bij twijfel contact op met StadsKliniek Almere. We helpen je graag verder.

Kan ik alle benodigde vaccinaties in één keer halen bij de kliniek in Almere?
Wanneer je een afspraak maakt bij StadsKliniek Almere, kun je tijdens de afspraak meerdere vaccinaties ontvangen. Zo hoef je niet vaker dan nodig tijd vrij te maken en langs te komen.

Houd er wel rekening mee dat een vaccinatie die bestaat uit meerdere prikken niet in één keer gehaald kan worden. Tussen de prikken moet enige tijd zitten om optimale bescherming te garanderen.

Kan mijn vaccinatieboekje gestempeld worden bij StadsKliniek Almere?
Ja, dat is mogelijk. Voor iedere inenting die je ontvangt in onze kliniek in Almere krijg je een stempel in het gele vaccinatieboekje. Aan de hand hiervan kun je in de toekomst zien wanneer een vaccinatie vernieuwd moet worden. Bovendien vormt het boekje een bewijs van inenting voor officiële instanties.

Met name bij verplichte vaccinaties (bijvoorbeeld gele koorts in veel landen) is dit belangrijk. Zonder een bewijs van vaccinatie kan de douane je de toegang tot het land ontzeggen.

Kan ik ingeënt worden als ik zwanger ben?
In principe zijn reisvaccins veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. In het geval van vaccins die werken op basis van een verzwakt, maar levend virus is het beter om te wachten met de vaccinatie. Bespreek tijdens je afspraak bij onze kliniek in Almere je zwangerschap. Samen met een expert van StadsKliniek Almere kan bekeken worden welke vaccinaties gehaald kunnen worden en een afweging gemaakt worden voor het al dan niet inenten.

Landen waar gele koorts en malaria heerst worden over het algemeen afgeraden om te bezoeken voor zwangere vrouwen.

Zijn de vaccinaties van StadsKliniek Almere volledig veilig?
Ja, StadsKliniek Almere maakt gebruik van vaccins van de hoogst mogelijke kwaliteit. De vaccins zijn veilig en voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan de veiligheid. StadsKliniek Almere maakt gebruik van vaccins die een verzwakte, levend virus gebruiken, een inactief virus of toxines van een bacterie. Het is afhankelijk van de ziekte welk type vaccin wordt gebruikt.

Vaccins die bestaan uit een levend, verzwakt virus zijn niet voor iedereen geschikt. Bespreek bij bijzonderheden je gezondheidssituatie tijdens je afspraak in Almere om een advies op maat te krijgen.

Wat zijn de bijwerkingen van een reisvaccinatie?
Meestal veroorzaakt een reisvaccinatie geen bijwerkingen. Soms kun je te maken krijgen met lichte griepverschijnselen, koorts en spierpijn. Deze symptomen zijn niet gevaarlijk en verdwijnen doorgaans binnen enkele dagen.

Ben je ziek en/of heb je om een andere reden een verzwakte weerstand, dan kan het verstandig zijn om een inenting tijdelijk uit te stellen. Mocht dit niet mogelijk zijn, bijvoorbeeld door een naderende vertrekdatum, dan wordt een afweging gemaakt van de risico’s. Bespreek je situatie tijdens je afspraak in Almere voor het beste advies.

Waarom worden sommige vaccinaties alleen bij een langer verblijf aanbevolen?

Sommige ziektes zijn relatief zeldzaam. Bij een kort verblijf is het risico op besmetting laag en is een vaccinatie soms niet nodig. Andere ziektes komen vaker voor, waardoor ook bij een kort verblijf er een reëel risico op besmetting bestaat.

Over het algemeen houden we de grens aan van een verblijf langer of korter dan drie maanden. In sommige gevallen wordt een reisvaccinatie echter ook al bij een korter verblijf aanbevolen dan gebruikelijk. Het is daarom belangrijk om je reis en verblijf te bespreken tijdens je afspraak bij onze kliniek in Almere. Zo weet je zeker dat je alle benodigde vaccinaties ontvangt en veilig op reis kunt gaan.

Mijn vaccinatie verloopt tijdens mijn vakantie, moet ik een nieuwe vaccinatie halen?
Ja, dit is erg belangrijk. Wanneer een vaccinatie verloopt bestaat de kans dat je weer ziek kunt worden na een besmetting. De vaccinatie die je eerder hebt ontvangen biedt niet langer (volledige) bescherming.

Je kunt dit voorkomen door je vaccinatie tijdig te laten vernieuwen. Neem je gele vaccinatieboekje mee tijdens je afspraak bij onze kliniek in Almere. Een expert van StadsKliniek Almere kan vervolgens bepalen of vaccinaties vernieuwd moeten worden.

Alleen door tijdig vaccinaties te laten vernieuwen weet je zeker dat je beschermd bent. Bovendien voorkom je zo geweigerd te worden bij de douane, wanneer het gaat om een verplichte vaccinatie.

Kan ik bij StadsKliniek Almere gevaccineerd worden tegen malaria?

Nee, want er bestaat helaas nog geen vaccin tegen malaria. Het is dus ook niet mogelijk om bij een andere instantie een vaccin tegen malaria te ontvangen.

Wel kun je bij StadsKliniek Almere uitgebreide informatie inwinnen over malaria, de risico’s en de preventie hiervan. Via StadsKliniek Almere is het mogelijk om malariatabletten te ontvangen die je beschermen tegen malaria tijdens je reis.

Ik ben ziek en/of heb een verminderde weerstand, kan ik veilig ingeënt worden?
Bij ziekte of een verzwakte weerstand wachten we het liefst even met een vaccinatie, hoewel dit ook afhankelijk is van de vaccinatie. Wanneer de weerstand minder goed is, neemt het risico op bijwerkingen toe en kunnen de bijwerkingen heviger zijn.

Ben je ziek of heb je een verzwakte weerstand, geef dit dan tijdig aan. Samen met een expert van StadsKliniek Almere kan bepaald worden of je ingeënt kunt worden, of beter even kunt wachten hiermee.

stadskliniek almere

StadsKliniek Almere

Editiestraat 10
1321 NG Almere
(begane grond)

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Openingstijden:
Maandag:     09:00-17:00
Dinsdag:       09:00-17:00
Woensdag:   09:00-17:00
Donderdag:  09:00-17:00
Vrijdag:         09:00-17:00
Zaterdag:     09:00-17:00
Zondag:       Gesloten

Pin It on Pinterest

Share This