Update: Geopend en extra hygiënische maatregelen. Klik voor meer info

Inentingen Zuid-Korea

Reisvaccinaties Zuid-Korea

Ga je binnenkort voor een vakantie of zakenreis naar Zuid-Korea, dan is het verstandig om de juiste vaccinaties te halen vooraf. In Zuid-Korea komen ziektes voor die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. In veel gevallen kunnen deze voorkomen worden met inentingen.

Je kunt de benodigde reisvaccinaties voor Zuid-Korea halen bij Stadskliniek.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Zuid-Korea: welke inentingen zijn verplicht?

Voor een bezoek aan Zuid-Korea zijn geen inentingen verplicht gesteld. Wel zijn er enkele vaccinaties die worden aanbevolen.

Zuid-Korea: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Ga je op reis naar Zuid-Korea, dan worden de volgende vaccinaties aanbevolen: DTP en hepatitis A.

Bij kamperen of wandelen in het actieve tekenseizoen tussen maart en april wordt een vaccinatie tegen tekenencefalitis aanbevolen.

Zuid-Korea: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Verblijf je langer dan drie maanden in Zuid-Korea, dan worden soms ook de volgende vaccinaties aanbevolen: hepatitis B, rabiës en soms Japanse encefalitis of  tuberculose.

Bespreek met een expert van Stadskliniek je reis naar Zuid-Korea voor een advies op maat.

Over de inentingen voor Zuid-Korea

Zuid-Korea kent verschillende klimaten, waardoor er in het land ziektes voorkomen die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. In een aantal gevallen is het mogelijk om een inenting te krijgen tegen deze ziektes.

DTP

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Deze drie ziektes komen nauwelijks voor in Nederland dankzij preventieve vaccinaties, maar kan in het buitenland wel worden opgelopen, waaronder in Zuid-Korea.

Difterie kan van mens op mens via hoesten of niezen worden overgedragen, waarbij het een gezwollen keel en soms hartproblemen kan veroorzaken.
Tetanus zit vooral in straatvuil en kan een infectie veroorzaken bij een open wond, bijvoorbeeld na een valpartij.
Polio kan opgelopen worden door voedsel of water te nuttigen dat besmet is met ontlasting. Het veroorzaakt verlammingen, die soms permanent zijn.

Ben je na 1950 geboren, dan is één inenting voldoende om tien jaar beschermd te zijn tegen de drie ziektes. Deze kan tot de dag voor vertrek gehaald worden. Ben je voor 1950 geboren, dan moet er drie keer gevaccineerd worden voor optimale bescherming.

Hepatitis A

Hepatitis A is een infectieziekte, veroorzaakt door het hepatitis A-virus. Dit virus kan overgedragen worden door met ontlasting besmet water of voedsel. De ziekte kan herkend worden aan koorts, misselijkheid en op den duur geelzucht. In ernstige gevallen kan leverfalen optreden, wat dodelijk kan zijn.

De inenting tegen hepatitis A wordt aanbevolen voor een bezoek aan Zuid-Korea. Haal de inenting tegen hepatitis A bij voorkeur twee weken voor vertrek tot de dag voor vertrek. Herhaalvaccinaties zorgen voor langere bescherming.

Tekenencefalitis (FMSE)

Tekenencefalitis, soms ook FMSE genoemd, is een vorm van hersenontsteking die wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus kan op mensen worden overgedragen door teken. Het virus komt in delen van Europa en Azië voor, maar vormt normaal gesproken alleen een bedreiging wanneer men intensief in de natuur is. De vaccinaties bestaat uit twee prikken, die bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek gehaald moeten worden.

Rabiës

Rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid, is een ernstige ziekte die overgedragen kan worden bij een beet, lik of krab van een dier dat de ziekte draagt. Onder meer honden, apen en vleermuizen kunnen het rabiësvirus dragen. Omdat er in Zuid-Korea straathonden lopen die rabiës kunnen dragen, kan een vaccinaties verstandig zijn.

Haal de inenting tegen rabiës minimaal twee weken voor vertrek. Let op: zelfs met een rabiësvaccinatie moet je behandeld worden na contact met een besmet dier.

Hepatitis B

Hepatitis B is een infectieziekte veroorzaakt door het hepatitis B-virus, dat via bloedcontact overgedragen kan worden. Het kan leiden tot leverschade en in ernstige gevallen leverkanker.

Hoewel het risico op besmetting kleiner is voor hepatitis B dan het gerelateerde hepatitis A, wordt de vaccinatie bij een lang verblijf in Zuid-Korea en sommige bijzondere situaties aanbevolen. Haal de eerste twee vaccinaties bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek. Voor de volledige serie (langdurige bescherming) moet zeven maanden gestart worden met vaccineren.

Tuberculose

Tuberculose (TBC) is een infectieziekte veroorzaakt door een bacterie, die zich meestal in de longen nestelt. TBC komt niet of nauwelijks voor in Nederland, maar nog wel in Zuid-Korea. Afhankelijk van de verblijfsduur, verblijfplaats en aard van het bezoek aan Zuid-Korea, kan een TBC-vaccinatie (ook wel BCG-vaccinatie genoemd) aanbevolen zijn. Bespreek dit met een expert van Stadskliniek. Haal de tuberculose-inenting bij voorkeur zes weken voor vertrek.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Zuid-Korea

Zuid-Korea kent enkele gezondheidsrisico’s die de juiste voorbereiding vereisen. Net als in veel andere landen, kan je ook in Zuid-Korea te maken krijgen met reizigersdiarree.

Reizigersdiarree wordt meestal veroorzaakt door het nuttigen van besmet voedsel of water. Vermijd voedsel of water dat lange tijd in de zon heeft gelegen.

Krijg je te maken met reizigersdiarree, dan is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. ORS is een middel dat genomen kan worden om gehydrateerd te blijven. Dit is verkrijgbaar bij de drogist.

Loperamide is een diarreeremmer dat gebruikt kan worden. Houd er rekening mee dat diarree een functie heeft in het verwijderen van ziektemakers uit het lichaam. Heb je geen extra praktische of medische redenen, dan is het verstandig om geen loperamide te nemen. Het herstel verloopt dan sneller.

In het noorden van de provincies Kyonggi en Kangwon kan malaria voorkomen. Het is hier in principe niet nodig om malariapillen te nemen, maar preventie met behulp van middelen met DEET, bedekkende kleding en een klamboe over het bed wordt aanbevolen.

Leidingwater in Zuid-Korea is niet veilig om te drinken. Koop water in flessen om geen risico op ziekte te lopen.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This