Inentingen Verenigde Staten

Reisvaccinaties Verenigde Staten

Ga je binnenkort voor een vakantie of zakenreis naar Verenigde Staten (USA), dan is het verstandig om de juiste vaccinaties te halen vooraf. In Verenigde Staten komen ziektes voor die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. In veel gevallen kunnen deze voorkomen worden met inentingen.

Je kunt de benodigde reisvaccinaties voor Verenigde Staten halen bij Stadskliniek.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Verenigde Staten: welke inentingen zijn verplicht?

Voor een bezoek aan de Verenigde Staten zijn geen inentingen verplicht gesteld.

Verenigde Staten: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Voor korte verblijven worden er geen vaccinaties aanbevolen in de Verenigde Staten

Verenigde Staten: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Ga je langer op reis naar de Verenigde Staten dan wordt onder bepaalde omstandigheden een vaccinatie tegen rabiës aanbevolen. Houd er rekening mee dat je ook met een vaccinatie tegen rabiës nog behandeld moet worden bij een besmetting met het virus.​

Over de inentingen voor de Verenigde Staten

De Verenigde Staten kent een groot aantal klimaten, waarbij in enkele gebieden andere ziektes kunnen voorkomen dan in Nederland. Alleen een vaccinatie tegen rabiës wordt aanbevolen voor het land.

Rabiës

Rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid, is een ernstige ziekte die overgedragen kan worden bij een beet, lik of krab van een dier dat de ziekte draagt. Onder meer honden, apen en vleermuizen kunnen het rabiësvirus dragen.Verblijf je langer dan drie maanden in de Verenigde Staten dan wordt soms ook een vaccinatie tegen rabiës aanbevolen. Rabiës wordt in principe alleen aanbevolen wanneer je intensief in contact komt met wilde dieren. De ziekte is zeldzaam onder dieren in bewoonde gebieden in de Verenigde Staten.

Haal de inenting tegen rabiës minimaal twee weken voor vertrek. Let op: zelfs met een rabiësvaccinatie moet je behandeld worden na contact met een besmet dier.

Andere belangrijke aandachtspunten voor de Verenigde Staten

Net als in veel andere landen, loop je in de Verenigde Staten een verhoogd risico op reizigersdiarree, met name in de warmere zuidelijke staten.

Vermijd voedsel dat lang in de zon heeft gelegen let goed op bij het drinken van water. Water dat lange tijd in een warme leiding heeft stilgestaan kan ziektemakers dragen.

Krijg je te maken met reizigersdiarree, zorg er dan voor dat je voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen. ORS is een medicijn dat kan helpen om goed gehydrateerd te blijven.

Loperamide is een diarreeremmer die gebruikt kan worden bij reizigersdiarree. Is er geen medische of praktische noodzaak, dan kan het echter verstandig zijn om geen loperamide te nemen. Loperamide remt diarree, maar kan het ziekteproces ook verlengen, omdat diarree de ziektemakers snel uit het lichaam verwijderd en dit met loperamide in mindere mate gebeurt.

Muggen in de Verenigde Staten dragen nooit malaria, maar kunnen wel dengue (knokkelkoorts) overdragen. Dit is alleen het geval in de meest zuidelijke tot zuidoostelijke staten, waar een (sub-)tropisch en steppeklimaat heerst.

Vermijd muggenbeten door middelen met DEET te gebruiken en bedekkende kleding te dragen. Slaap bij voorkeur onder een klamboe, omdat muggen met name ‘s avonds en ‘s nachts actief zijn.

Leidingwater in de Verenigde Staten is in principe veilig om te drinken. In de nationale parken is dit niet altijd het geval. Doorgaans wordt dit duidelijk aangegeven bij de kraan.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This