Vaccinaties en inentingen Thailand
Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand? Of moet je voor zaken in Bangkok zijn? Wat het doel van je reis ook is, als je naar Thailand gaat is het belangrijk om je te laten vaccineren met de juiste inentingen.
Bij Stadskliniek haal je snel en eenvoudig jouw vaccinaties voor Thailand.
Thailand: welke inentingen zijn verplicht?
Voor Thailand is een gele koorts inenting verplicht als je via een gele koorts gebied in Afrika of Zuid-Amerika reist. Let daarbij op dat dit ook geldt wanneer je alleen een tussenstop of overstap maakt in een gele koorts gebied.
Thailand: welke vaccinaties worden aanbevolen?
De volgende inentingen worden aanbevolen voor Thailand: DTP en Hepatitis A. Daarnaast wordt ook een BMR vaccinatie aangeraden wanneer je nooit een mazelen vaccinatie hebt gehad.
Thailand: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?
Verblijf je voor langer dan 3 maanden in Thailand dan worden de volgende inentingen ook aangeraden: Hepatitis B, rabiës, buiktyfus.
In sommige gevallen wordt ook een vaccinatie tegen Tuberculose of Japanse encefalitis aangeraden. Bespreek met ons de details van je reis en we kunnen inschatten of deze vaccinatie op jouw situatie van toepassing is.
Over de inentingen voor Thailand
Vanwege het tropische klimaat van Thailand en een minder ontwikkelde gezondheidszorg, zijn enkele inentingen vereist voor een veilig verblijf in het land.
Andere belangrijke aandachtspunten voor Thailand
Thailand heeft een rijke eetcultuur, maar ook een andere standaard voor hygiëne. Buikloop en voedselvergiftiging komt onder toeristen in Thailand regelmatig voor. Vermijd rauw eten, groente die is afgespoeld met kraanwater en vlees of vis die niet goed doorbakken is.
Een goede vuistregel is om te eten bij restaurants en voedselstalletjes die populair is onder de lokale bevolking en/of toeristen. Dit wijst doorgaans op een goede bereiding van het eten.
Bij reizigersdiarree is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Drink veel water en gebruik ORS om uitdroging te voorkomen. Dit kan verkregen worden bij een drogist.
Loperamide is een diarreeremmer die gebruikt kan worden. Houd er wel rekening mee dat diarree als gevolg van een voedselvergiftiging als functie heeft om de ziektemaker uit het lichaam te verwijderen. Tenzij er grotere gezondheidsrisico’s zijn of praktische redenen, is het beter om bij een voedselvergiftiging geen loperamide te gebruiken.
In het zuiden van Thailand en de grensgebieden kan malaria voorkomen, dat wordt overgedragen door muggen. Afhankelijk van de duur van je verblijf en de activiteiten die je onderneemt, kan het aan te raden zijn om malariatabletten te nemen tijdens je bezoek.
Vermijd muggenbeten met DEET-spray en gebruik ’s nachts een klamboe en doe lange kleding aan wanneer je de natuur ingaat.
We raden aan om te kiezen voor een geïmpregneerde klamboe. Dit is een klamboe die behandeld is met een insectwerend middel, waardoor muggen niet kunnen landen op de klamboe. Op deze wijze kunnen de muggen je niet alsnog door de klamboe steken wanneer je tegen het net aanligt. De stof waarmee de klamboe geïmpregneerd is, is ongevaarlijk voor mensen.
In Thailand komt ook een larve voor die schistosomiasis, een ziekte die bij uitblijven van behandeling ernstige gezondheidsklachten kan veroorzaken. De larve leeft in stilstaand zoet water. Vermijd zwemmen in plassen en meertjes.
Het kraanwater in Thailand kan niet gedronken worden, hoewel de lokale bevolking dit vaak wel doet. Het kraanwater kan schadelijke bacteriën en virussen bevatten, maar ook metaalresten door het gebruik van oude pijpleidingen. Koop drinkwater in de winkel.