Inentingen Singapore

Reisvaccinaties Singapore

Ga je binnenkort voor een vakantie of zakenreis naar Singapore, dan is het verstandig om de juiste vaccinaties te halen vooraf. In Singapore komen ziektes voor die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. In veel gevallen kunnen deze voorkomen worden met inentingen.

Je kunt de benodigde reisvaccinaties voor Singapore halen bij Stadskliniek.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Singapore: welke inentingen zijn verplicht?

Reis je vanuit een land waar gele koorts heerst naar Singapore, dan is een vaccinatie tegen deze ziekte verplicht. Gele koorts komt voor in grote delen van Zuid-Amerika en Afrika. Bekijk de lijst van gele koorts-landen voor een overzicht.

Singapore: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Voor een verblijf in Singapore korter dan drie maanden worden geen verdere vaccinaties aanbevolen.

Singapore: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Verblijf je langer dan drie maanden in Singapore, dan wordt een vaccinatie tegen hepatitis B aanbevolen.

In sommige gevallen wordt ook een inentingen tegen Japanse encefalitis aanbevolen. Dit is doorgaans alleen het geval wanneer je intensief de natuur ingaat.

Soms worden de vaccinaties ook bij een korter verblijf of in andere situaties aanbevolen. Bespreek je reis door Singapore met een expert van Stadskliniek voor een advies op maat.

Over de inentingen voor Singapore

Singapore kent een tropisch klimaat, waarbij de temperatuur doorgaans boven de 25 graden ligt en de luchtvochtigheid hoog is. Hierdoor kunnen er andere ziektes in het land voorkomen dan in Nederland. Soms is een inenting daarom verstandig.

Gele koorts

Gele koorts is een ernstige infectieziekte die bloedingen, geelzucht en koorts veroorzaakt. De ziekte wordt overgedragen door een specifieke muggensoort, die voorkomt in Afrika en delen van Zuid-Amerika. De ziekte is niet van mens op mens overdraagbaar. Hoewel gele koorts niet voorkomt in Singapore, wil men het risico op introductie minimaliseren en is een vaccinatie dus soms vereist. Haal de inenting tenminste tien dagen voor vertrek.

Hepatitis B

Hepatitis B is een infectieziekte veroorzaakt door het hepatitis B-virus, dat via bloedcontact overgedragen kan worden. Het kan leiden tot leverschade en in ernstige gevallen leverkanker. 

Hoewel het risico op besmetting kleiner is voor hepatitis B dan het gerelateerde hepatitis A, wordt de vaccinatie bij een lang verblijf in Singapore en sommige bijzondere situaties aanbevolen. Haal de eerste twee vaccinaties bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek. Voor de volledige serie (langdurige bescherming) moet zeven maanden gestart worden met vaccineren.

Japanse encefalitis

Japanse encefalitis is een infectieziekte die wordt overgedragen door muggen om oost-Azië, waaronder Singapore. Omdat het virus voornamelijk leeft in varkens en kippen, bestaat er normaal gesproken alleen een risico bij een verblijf in landelijk gebied.

De inenting tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee twee prikken. Bespreek met de experts van Stadskliniek of de vaccinatie voor jou belangrijk is.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Singapore

Singapore is een kleine stadstaat waar de standaard voor hygiëne bijzonder hoog is en ook de gezondheidszorg van zeer hoge kwaliteit is. Desondanks kun je in Singapore, mede door het klimaat, enkele gezondheidsrisico’s lopen.

Net als in veel andere landen loop je in Singapore een verhoogd risico op reizigersdiarree. Vaak wordt dit veroorzaakt door het nuttigen van besmet voedsel. Vermijd eten dat langere tijd ongekoeld in de warmte heeft gelegen. Dit risico bestaat met name in Chinatown.

Krijg je te maken met reizigersdiarree, dan is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. De combinatie van hitte en diarree kan snel leiden tot uitdroging. ORS kan gebruikt worden om uitdroging te voorkomen. Dit is verkrijgbaar bij de drogist.

Bij ernstige diarree kan ook loperamide genomen worden, wat diarree remt. Neem dit niet wanneer er geen praktische of medische noodzaak is. Diarree verwijdert ziektemakers uit het lichaam. Met loperamide duurt dit langer.

In Singapore komt geen malaria voor, maar muggen kunnen wel chikungunya, zika en dengue (knokkelkoorts) dragen. Bescherm jezelf door middelen te gebruiken met DEET, draag waar mogelijk bedekkende kleding en slaap onder een klamboe. Veel muggen zijn met name ‘s avonds actief.

Leidingwater in Singapore is overal veilig om te drinken en van goede kwaliteit.Gebruik je een buitenkraan, bijvoorbeeld in een parkje, laat de kraan dan even doorlopen voor je drinkt. Water dat enige tijd in een warme leiding heeft stilgestaan kan een broedplaats van bacteriën zijn.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This