Update: Geopend en extra hygiënische maatregelen. Klik voor meer info

Inentingen Japan

Reisvaccinaties Japan

Ga je binnenkort op reis naar Japan, of moet je voor zaken bijvoorbeeld in Tokyo of Osaka zijn? Zorg voor de juiste voorbereiding door de benodigde vaccinaties vooraf te halen. Zo ben je tijdens je reis beschermd tegen ziektes die in het land voorkomen en kun je met een gerust hart in het vliegtuig naar Japan stappen.

Je kunt de benodigde reisvaccinaties voor Japan halen bij Stadskliniek.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Japan: welke inentingen zijn verplicht?

Er zijn voor het land geen vaccinaties verplicht gesteld.

Japan: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Ga je in Japan op de noordelijke eilanden de natuur in voor enkele dagen of langer, dan wordt de vaccinatie tegen tekenencefalitis (FSME) aanbevolen. Bespreek met een expert van Stadskliniek of dit ook op jou van toepassing is.

Japan: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Verblijf je drie maanden of langer in Japan, dan wordt soms ook de vaccinatie tegen Japanse encefalitis aanbevolen. Dit is niet altijd het geval en hangt sterk samen met de activiteiten tijdens het verblijf. Verblijf je veel in de landelijke gebieden of ga je in de landbouw werken, dan kan de vaccinatie aanbevolen worden. Een expert van Stadskliniek kan hierin advies geven.

Over de inentingen voor Japan

Hoewel door het klimaat er andere ziektes in Japan kunnen voorkomen dan in Nederland, is de lokale gezondheidszorg en standaard voor hygiëne bijzonder hoog. Hierdoor is het in veel gevallen niet nodig om vaccinaties te halen voor Japan. Lees hieronder meer over de vaccinaties die wel aanbevolen kunnen worden voor je bezoek.

Tekenencefalitis (FSME)

Tekenencefalitis, soms ook FMSE genoemd, is een vorm van hersenontsteking die wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus kan op mensen worden overgedragen door teken. Het virus komt in delen van Europa en Azië voor, maar vormt normaal gesproken alleen een bedreiging wanneer men intensief in de natuur is. Op de noordelijke eilanden van Japan komt het virus voor en kan de vaccinatie verstandig zijn bij een lange tocht door de natuur. Haal de twee vaccinaties bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek.

Japanse encefalitis

Japanse encefalitis is een infectieziekte die wordt overgedragen door muggen in oost-Azië, waaronder Japan. Omdat het virus voornamelijk leeft in varkens en kippen, bestaat er normaal gesproken alleen een risico bij een verblijf in landelijk gebied.

De inenting tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee prikken. Haal de inenting bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek. Bespreek met de experts van Stadskliniek of de vaccinatie voor jou belangrijk is.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Japan

Japan is een land dat zeer sterk ontwikkeld is en een uitstekende standaard voor hygiëne en gezondheidszorg kent. Wel loop je ook in Japan het risico op reizigersdiarree. Vermijd voedsel dat lange tijd ongekoeld in de zon heeft gelegen.

Heb je reizigersdiarree opgelopen, zorg er dan voor dat je goed gehydrateerd blijft om uitdroging te voorkomen. ORS is een middel dat hierbij kan helpen. Tegen diarree helpt loperamide, maar in de meeste gevallen wordt het gebruik afgeraden, omdat diarree de ziekteverwekkers uit het lichaam werkt en dus nuttig is.

In Japan komt geen malaria voor, maar muggen kunnen wel dengue (knokkelkoorts) overbrengen. Dit is herkenbaar aan snel oplopende koorts, hoofdpijn, spier- en botpijn en enkele andere symptomen. Raadpleeg bij twijfel een arts.

Voorkom muggenbeten door middelen met DEET te gebruiken, bedekkende kleding te dragen en te slapen onder een klamboe. Muggen zijn doorgaans vooral ‘s avonds actief.

Het leidingwater van Japan is veilig om te drinken. In sommige buitengebieden is dit niet het geval, omdat het water bijvoorbeeld uit een reservoir komt dat niet gezuiverd is. In dit geval staat er altijd een waarschuwingsbordje bij de kraan.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This