Inentingen israël

Reisvaccinaties Israel

Ga je op vakantie naar Israël, of moet je bijvoorbeeld op zakenreis naar Tel Aviv, dan is het verstandig om goed beschermd in het vliegtuig te stappen. Door de juiste vaccinaties te halen voor vertrek naar Israël, kunnen sommige gezondheidsrisico’s geminimaliseerd worden.

Bij Stadskliniek haal je snel en eenvoudig jouw vaccinaties voor Israël.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Israël: welke inentingen zijn verplicht?

Er zijn geen vaccinaties verplicht gesteld voor een bezoek aan Israël. Wel zijn er inentingen die worden aanbevolen bij een bezoek.

Israël: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Voor een bezoek aan Israël wordt de DTP-vaccinatie aanbevolen en soms de hepatitis A-vaccinatie. Dit is alleen het geval wanneer je onder primitieve omstandigheden verblijft in Israël.

Israël: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Voor een verblijf in Israël dat langer duurt dan drie maanden wordt een vaccinatie tegen rabiës aanbevolen.

Over de inentingen voor Israël

Met de juiste vaccinaties kun je met een gerust hart op het vliegtuig naar Israël stappen. De vaccinaties bieden in de meeste gevallen volledige bescherming tegen de betreffende ziekte.

DTP

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Deze drie ziektes komen nauwelijks voor in Nederland dankzij preventieve vaccinaties, maar kan in het buitenland wel worden opgelopen, waaronder in Israël. 

Difterie kan van mens op mens via hoesten of niezen worden overgedragen, waarbij het een gezwollen keel en soms hartproblemen kan veroorzaken.

Tetanus zit vooral in straatvuil en kan een infectie veroorzaken bij een open wond, bijvoorbeeld na een valpartij.

Polio kan opgelopen worden door voedsel of water te nuttigen dat besmet is met ontlasting. Het veroorzaakt verlammingen, die soms permanent zijn.

Ben je na 1950 geboren, dan is één inenting voldoende om tien jaar beschermd te zijn tegen de drie ziektes. Deze kan tot de dag voor vertrek gehaald worden. Ben je voor 1950 geboren, dan moet er drie keer gevaccineerd worden voor optimale bescherming.

Hepatitis A

Hepatitis A is een infectieziekte, veroorzaakt door het hepatitis A-virus. Dit virus kan overgedragen worden door met ontlasting besmet water of voedsel. De ziekte kan herkend worden aan koorts, misselijkheid en op den duur geelzucht. In ernstige gevallen kan leverfalen optreden, wat dodelijk kan zijn.

De inenting tegen hepatitis A wordt bij verblijf onder primitieve omstandigheden aanbevolen voor een bezoek aan Israël. Haal de inenting tegen hepatitis A bij voorkeur twee weken voor vertrek tot de dag voor vertrek. Herhaalvaccinaties zorgen voor langere bescherming.

Rabiës

Rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid, is een ernstige ziekte die overgedragen kan worden bij een beet, lik of krab van een dier dat de ziekte draagt. Onder meer honden en vleermuizen kunnen het rabiësvirus dragen. Omdat er in Israël straathonden lopen die rabiës kunnen dragen, kan een vaccinatie verstandig zijn.

Haal de inenting tegen rabiës minimaal twee weken voor vertrek. Let op: zelfs met een rabiësvaccinatie moet je behandeld worden na contact met een besmet dier.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Israël

Net als in de meeste andere landen, loop je ook in Israël het risico om reizigersdiarree te krijgen. Dit wordt meestal veroorzaakt door verontreinigd voedsel, maar kan ook optreden als gevolg van het binnenkrijgen van stilstaand, besmet water.

Tegen diarree kan loperamide genomen worden, maar dit wordt doorgaans afgeraden, omdat de diarree een functie heeft in de vorm van het verwijderen van ziektemakers. Uitdroging kan voorkomen worden door ORS te gebruiken.

In Israël komt geen malaria voor, maar wel dengue (knokkelkoorts). Hiertegen bestaat geen vaccin, maar bij een snelle diagnose is de ziekte goed behandelbaar. Vermijd muggenbeten met DEET, bedekkende kleding en een klamboe tijdens het slapen.

Leidingwater in Israël kan zonder problemen gedronken worden. Let wel op buitenkranen waar de leidingen soms open in de zon liggen. Wanneer deze kranen enige tijd niet gebruikt zijn, kunnen bacteriën groeien in de leiding en zo voor ziekte zorgen.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This