Update: Geopend en extra hygiënische maatregelen. Klik voor meer info

Inentingen Hawaii

Vaccinaties en inentingen Hawaii

Ga je binnenkort op reis naar Hawaii? Of moet je voor zaken in Honolulu zijn? Wat het doel van je reis ook is, als je naar Hawaii gaat is het belangrijk om je te laten vaccineren met de juiste reizigersvaccinaties.

Bij StadsKliniek haal je snel en eenvoudig jouw vaccinaties voor Hawaii.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Hawaii: welke inentingen zijn verplicht?

Voor een bezoek aan Hawaii worden geen vaccinaties verplicht gesteld door de autoriteiten.

Hawaii: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Er worden geen vaccinaties aanbevolen voor een verblijf in Hawaii korter dan drie maanden.

Hawaii: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Verblijf je drie maanden of langer op Hawaii, dan wordt een rabiësvaccinatie aanbevolen.

Soms wordt deze vaccinatie ook al bij een korter verblijf aanbevolen. Bespreek je verblijf op Hawaii met een expert van StadsKliniek voor een advies op maat.

Over de inentingen voor Hawaii

Op Hawaii komen zoogdieren voor die soms het rabiësvirus kunnen dragen. Een krab, beet of lik kan leiden tot een besmetting en heeft snelle behandeling nodig. Met een vaccinatie tegen rabiës is deze behandeling eenvoudiger.

Rabiës

Rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid, is een ernstige ziekte die overgedragen kan worden bij een beet, lik of krab van een dier dat de ziekte draagt. Onder meer honden, apen en vleermuizen kunnen het rabiësvirus dragen. Omdat er in Hawaii bijvoorbeeld honden lopen die rabiës kunnen dragen, kan een vaccinaties verstandig zijn.

Haal de inenting tegen rabiës minimaal twee weken voor vertrek. Let op: zelfs met een rabiësvaccinatie moet je behandeld worden na contact met een besmet dier.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Hawaii

Hawaii is een staat van de Verenigde Staten en zeer goed ontwikkeld. Hoewel het tropische klimaat betekent dat er enkele tropische ziektes voorkomen, bestaan er weinig gezondheidsrisico’s op de eilandengroep.

Door het warme klimaat loop je in Hawaii wel een verhoogd risico op reizigersdiarree. Meestal wordt dit veroorzaakt door het nuttigen van verontreinigd voedsel. Wees er zeker van dat eten gekoeld bewaard is geweest en goed gekookt of gebakken is. Zo is de kans op besmetting kleiner.

Krijg je toch te maken met een voedselvergiftiging, dan is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Houd rust en drink voldoende water. ORS (verkrijgbaar bij drogisten) kan helpen om uitdroging te voorkomen.

Loperamide kan gebruikt worden bij ernstige diarree, maar doe dit alleen bij medische of praktische noodzaak. Diarree helpt het lichaam om de ziektemakers snel uit het lichaam te krijgen. Dit tegenhouden kan daarom het ziekteproces verlengen.

Op Hawaii loop je geen risico op malaria. Wel kunnen muggen soms chikungunya, dengue (knokkelkoorts) en zika overbrengen. Helaas kan je hiertegen niet gevaccineerd worden. Gebruik mugwerende middelen met DEET en slaap onder een klamboe.

Kies bij voorkeur voor een geïmpregneerde klamboe. Muggen kunnen dan niet laden op de klamboe. Hierdoor kun je niet door de klamboe heen worden gestoken wanneer je hier tegen aan ligt.

Raadpleeg bij symptomen een arts. Met tijdige behandeling zijn de genoemde ziektes goed te behandelen.

Het kraanwater op de Hawaiiaanse eilanden is over het algemeen veilig te drinken. Het kan echter per locatie verschillen. Raadpleeg de lokale bevolking of drink flessenwater om geen risico’s te lopen.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This