Update: Geopend en extra hygiënische maatregelen. Klik voor meer info

Inentingen Griekenland

Reisvaccinaties Griekenland

Ga je binnenkort voor een vakantie of zakenreis naar Griekenland, dan is het verstandig om de juiste vaccinaties te halen vooraf. In Griekenland komen ziektes voor die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. In veel gevallen kunnen deze voorkomen worden met inentingen.

Je kunt de benodigde reisvaccinaties voor Griekenland halen bij Stadskliniek.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Griekenland: welke inentingen zijn verplicht?

Er worden geen reisvaccinaties verplicht gesteld voor een bezoek aan Griekenland.

Griekenland: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Ga je vier weken of langer door de natuur van Griekenland reizen in de periode tussen maart en november, dan kan een vaccinatie tegen tekenencefalitis aanbevolen worden. Ook in sommige andere situaties is dit het geval.

Bij intensief contact met dieren tijdens je verblijf in Griekenland kan ook een vaccinatie tegen rabiës aanbevolen worden.

Bespreek met een expert van Stadskliniek je reis voor een advies op maat.

Griekenland: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Er zijn geen extra vaccinaties vereist bij een langer verblijf in Griekenland.

Over de inentingen voor Griekenland

Griekenland heeft een mediterraans klimaat, waardoor het normaal gesproken warmer is in Griekenland dan in Nederland. Het land heeft een redelijke gezondheidszorg en standaard voor hygiëne, waardoor je in het land over het algemeen weinig risico loopt op infectieziektes.

Rabiës

Rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid, is een ernstige ziekte die overgedragen kan worden bij een beet, lik of krab van een dier dat de ziekte draagt. Onder meer honden en vleermuizen kunnen het rabiësvirus dragen. In Griekenland is er een klein risico op besmetting wanneer je intensief met dieren bezig bent die het virus kunnen dragen.

Haal de inenting tegen rabiës minimaal twee weken voor vertrek. Let op: zelfs met een rabiësvaccinatie moet je behandeld worden na contact met een besmet dier.

Tekenencefalitis

Tekenencefalitis, soms ook FMSE genoemd, is een vorm van hersenontsteking die wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus kan op mensen worden overgedragen door teken. Het virus komt in delen van Europa en Azië voor, maar vormt normaal gesproken alleen een bedreiging wanneer men intensief in de natuur is. In Griekenland is dit bovendien enkel in de periode van maart tot november.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Griekenland

Net als in veel andere landen, loop je in Griekenland het risico op reizigersdiarree. Dit wordt meestal veroorzaakt door het nuttigen van besmet voedsel of water. Vermijd voedsel of water dat lange tijd in de zon heeft gestaan. Hier groeien ziektemakers sneller in.

Krijg je te maken met reizigersdiarree, dan is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. De combinatie van warmte en diarree kan snel tot uitdroging leiden. Je kunt uitdroging voorkomen door ORS te gebruiken, wat verkrijgbaar is bij de drogist.

Bij ernstige diarree kan loperamide genomen worden, wat de diarree remt. Neem dit bij voorkeur niet als er geen extra praktische of medische redenen zijn. Diarree verwijdert de ziektemaker. Wanneer je loperamide gebruikt kan dit proces vertraagd worden.

Er komt in Griekenland geen malaria, chikungunya of zika voor. Wel zijn er veel muggen. Voorkom muggenbeten door middelen met DEET te gebruiken en te slapen onder een klamboe.

Leidingwater in Griekenland is veilig om te drinken. Wel zit er in sommige gebieden erg veel chloor in het water, wat kan leiden tot klachten bij mensen met een gevoelig spijsverteringsstelsel.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This