Update: Geopend en extra hygiënische maatregelen. Klik voor meer info

Inentingen Falklandeilanden

Vaccinaties en inentingen Falklandeilanden

Ga je binnenkort op reis naar de Falklandeilanden? Of moet je voor zaken in de hoofdstad Stanley zijn? Wat het doel van je reis ook is, als je naar Falklandeilanden gaat is het belangrijk om je te laten vaccineren met de juiste reizigersvaccinaties.

Bij Stadskliniek haal je snel en eenvoudig jouw vaccinaties voor Falklandeilanden.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Falklandeilanden: welke inentingen zijn verplicht?

Voor een reis naar de Falklandeilanden zijn geen vaccinaties verplicht gesteld.

Falklandeilanden: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Ga je op reis naar de Falklandeilanden, dan worden de volgende vaccinaties aanbevolen: DTP en hepatitis A. 

Falklandeilanden: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Er worden geen extra vaccinaties aanbevolen voor een langer verblijf op de Falklandeilanden.

Over de inentingen voor Falklandeilanden

De Falklandeilanden vormen een overzees gebied van het Verenigd Koninkrijk en zijn sterk ontwikkeld. Wel worden een DTP- en hepatitis A-vaccinatie aanbevolen voor een reis naar de eilandengroep.

DTP

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Deze drie ziektes komen nauwelijks voor in Nederland dankzij preventieve vaccinaties, maar kan in het buitenland wel worden opgelopen, waaronder op de Falklandeilanden. 

Difterie kan van mens op mens via hoesten of niezen worden overgedragen, waarbij het een gezwollen keel en soms hartproblemen kan veroorzaken.

Tetanus zit vooral in straatvuil en kan een infectie veroorzaken bij een open wond, bijvoorbeeld na een valpartij.

Polio kan opgelopen worden door voedsel of water te nuttigen dat besmet is met ontlasting. Het veroorzaakt verlammingen, die soms permanent zijn.

Ben je na 1950 geboren, dan is één inenting voldoende om tien jaar beschermd te zijn tegen de drie ziektes. Ben je voor 1950 geboren, dan moet er drie keer gevaccineerd worden voor optimale bescherming.

Hepatitis A

De inenting tegen hepatitis A wordt aanbevolen voor een bezoek aan de Falklandeilanden. Een enkele prik biedt ongeveer een jaar bescherming. Haal deze bij voorkeur twee weken voor vertrek. Een herhaalprik, ongeveer een half jaar later, zorgt voor een bescherming van zeker 25 jaar. Het is mogelijk om tegelijkertijd tegen hepatitis A en B gevaccineerd te worden.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Falklandeilanden

De Falklandeilanden vormen een overzees gebied van het Verenigd Koninkrijk en zijn sterk ontwikkeld. De eilanden hebben een koel zeeklimaat, waardoor je geen risico loopt op tropische infectieziekten.

Wel kan je op de eilanden te maken krijgen met reizigersdiarree. Dit wordt vaak veroorzaakt door het nuttigen van verontreinigd of bedorven eten. Wees er zeker van dat eten goed gekookt en gebakken is. Voedsel dat geïmporteerd wordt is langer onderweg dan in Nederland het geval is. Dit kan soms invloed hebben op de kwaliteit van het eten.

Krijg je te maken met een voedselvergiftiging, zorg er dan voor dat je voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen. ORS kan hierbij helpen. Loperamide kan genomen worden bij ernstige diarree, maar wordt alleen aangeraden bij medische of praktische noodzaak, bijvoorbeeld als je moet reizen. Diarree helpt het lichaam de ziektemakers uit het lichaam te verwijderen.

Kraanwater op de Falklandeilanden is van hoge kwaliteit en veilig om te drinken. Let op met kranen in buitengebieden. Het water hier is mogelijk ongezuiverd of lang niet gebruikt, waardoor het tot ziekte kan leiden.

Op de Falklandeilanden bevinden zich nog enkele mijnenvelden die stammen van de Falklandoorlog. Deze zijn zeer goed aangegeven en sinds de oorlog hebben hiermee geen incidenten plaatsgevonden. Wees echter waakzaam en volg lokale adviezen op.

De grond naast wegen kan zacht en moerasachtig zijn. Let bij harde wind goed op tijdens het autorijden en loop niet buiten de paden.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This