Inentingen Dubai

Reisvaccinaties Dubai

Ga je binnenkort voor een vakantie of zakenreis naar Dubai? Dan is het verstandig om verrassingen te voorkomen en je goed voor te bereiden. Een onderdeel van die voorbereiding is het halen van de benodigde vaccinaties voor Dubai.

Je kunt de benodigde reisvaccinaties voor Dubai halen bij Stadskliniek.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Dubai: welke inentingen zijn verplicht?

Er zijn geen inentingen verplicht gesteld voor een bezoek aan Dubai. Wel zijn er enkele vaccinaties die worden aanbevolen wanneer je afreist naar de stad.

Dubai: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Voor een bezoek aan Dubai worden de volgende vaccinaties aanbevolen: DTP, hepatitis A en soms BMR.

De BMR vaccinatie is voor de meeste Nederlanders niet nodig, omdat kinderen deze vaccinatie in Nederland krijgen.

Dubai: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Verblijf je langer dan drie maanden in Dubai, bijvoorbeeld als expat, dan wordt ook de hepatitis B vaccinatie aanbevolen. Een rabiësvaccinatie wordt in principe alleen aanbevolen wanneer je intensief in contact komt met wilde dieren. De ziekte is zeldzaam onder dieren in bewoonde gebieden van Dubai.

Houd er rekening mee dat de rabiësvaccinatie geen complete bescherming biedt. Mocht je besmet raken met de ziekte, dan moet je alsnog zo spoedig mogelijk behandeld worden in het ziekenhuis.

In sommige gevallen worden de vaccinaties ook bij een korter verblijf aanbevolen. Bespreek met een expert van Stadskliniek of dit ook voor jou het geval is.

Over de vaccinaties voor Dubai

Hoewel Dubai een erg sterk ontwikkelde stad is, zorgt onder meer het klimaat ervoor dat er ziektes voorkomen die we in Nederland minder goed kennen. In de meeste gevallen kunnen hier vaccinaties voor worden gehaald.kunnen dragen, kan een vaccinaties verstandig zijn.

DTP

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Deze drie ziektes komen nauwelijks voor in Nederland dankzij preventieve vaccinaties, maar kan in het buitenland wel worden opgelopen, waaronder in Dubai. 

Difterie kan van mens op mens via hoesten of niezen worden overgedragen, waarbij het een gezwollen keel en soms hartproblemen kan veroorzaken.

Tetanus zit vooral in straatvuil en kan een infectie veroorzaken bij een open wond, bijvoorbeeld na een valpartij.

Polio kan opgelopen worden door voedsel of water te nuttigen dat besmet is met ontlasting. Het veroorzaakt verlammingen, die soms permanent zijn.

Ben je na 1950 geboren, dan is één inenting voldoende om tien jaar beschermd te zijn tegen de drie ziektes. Deze kan tot de dag voor vertrek gehaald worden. Ben je voor 1950 geboren, dan moet er drie keer gevaccineerd worden voor optimale bescherming.

Hepatitis A

Hepatitis A is een infectieziekte, veroorzaakt door het hepatitis A-virus. Dit virus kan overgedragen worden door met ontlasting besmet water of voedsel. De ziekte kan herkend worden aan koorts, misselijkheid en op den duur geelzucht. In ernstige gevallen kan leverfalen optreden, wat dodelijk kan zijn.

De inenting tegen hepatitis A wordt aanbevolen voor een bezoek aan Dubai. Haal de inenting tegen hepatitis A bij voorkeur twee weken voor vertrek tot de dag voor vertrek. Herhaalvaccinaties zorgen voor langere bescherming.

BMR

BMR staat voor bof, mazelen en rode hond. Sinds 1976 worden kinderen bij een leeftijd van 14 maanden en 9 jaar gevaccineerd tegen deze ziektes. Ben je voor 1976 geboren, dan wordt een BMR-vaccinatie aanbevolen voor een bezoek aan Dubai. Met name mensen die geboren zijn in de jaren 1965-1975 wordt aangeraden dit te doen, omdat zij minder in aanraking zijn gekomen met de ziektes dan mensen die hiervoor zijn geboren en de kans op resistentie dus lager is.

Hepatitis B

Hepatitis B is een infectieziekte veroorzaakt door het hepatitis B-virus, dat via bloedcontact overgedragen kan worden. Het kan leiden tot leverschade en in ernstige gevallen leverkanker. 

Hoewel het risico op besmetting kleiner is voor hepatitis B dan het gerelateerde hepatitis A, wordt de vaccinatie bij een lang verblijf in Dubai en sommige bijzondere situaties aanbevolen. Haal de eerste twee vaccinaties bij voorkeur vier tot zes weken voor vertrek. Voor de volledige serie (langdurige bescherming) moet zeven maanden gestart worden met vaccineren.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Dubai

Hoewel Dubai zeer sterk ontwikkeld is en dus ook een hoge standaard heeft voor hygiëne en gezondheidszorg, is de kans op reizigersdiarree groter in Dubai dan in Nederland. Dit heeft met name te maken met het klimaat. De hitte zorgt ervoor dat eten sneller bederft. In leidingen met stilstaand water groeien daarnaast sneller bacteriën.

Door bedorven voedsel te eten of besmet water te drinken kun je zelf besmet raken. Tegen diarree kan loperamide genomen worden, maar dit wordt doorgaans alleen aanbevolen wanneer hier medische redenen voor zijn, zoals een risico op uitdroging. De diarree helpt de ziektemakers uit het lichaam te verwijderen en wordt daarom bij voorkeur niet geremd.

Uitdroging kan voorkomen worden door veel water te drinken en ORS te gebruiken. Dit is erg belangrijk, omdat uitdroging zeer snel kan plaatsvinden bij reizigersdiarree in een warm gebied als de stad Dubai.

De muggen in Dubai vormen in principe geen gezondheidsrisico. Malaria komt niet voor in het gebied, evenals ziektes als dengue en chikungunya. Wil je muggenbeten toch voorkomen, gebruik dan DEET, draag bedekkende kleding en slaap onder een klamboe.

Let in Dubai goed op de zonkracht, die in dit gebied bijzonder hoog is. Draag altijd zonnebrandcrème en ververs deze regelmatig.

Het kraanwater in Dubai is veilig om te drinken. Wel is de smaak anders dan in Nederland. Flessenwater is beschikbaar door de hele stad.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This