Reisvaccinaties Dubai
Ga je binnenkort voor een vakantie of zakenreis naar Dubai? Dan is het verstandig om verrassingen te voorkomen en je goed voor te bereiden. Een onderdeel van die voorbereiding is het halen van de benodigde vaccinaties voor Dubai.
Je kunt de benodigde reisvaccinaties voor Dubai halen bij Stadskliniek.
Dubai: welke inentingen zijn verplicht?
Er zijn geen inentingen verplicht gesteld voor een bezoek aan Dubai. Wel zijn er enkele vaccinaties die worden aanbevolen wanneer je afreist naar de stad.
Dubai: welke vaccinaties worden aanbevolen?
Voor een bezoek aan Dubai worden de volgende vaccinaties aanbevolen: DTP, hepatitis A en soms BMR.
De BMR vaccinatie is voor de meeste Nederlanders niet nodig, omdat kinderen deze vaccinatie in Nederland krijgen.
Dubai: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?
Verblijf je langer dan drie maanden in Dubai, bijvoorbeeld als expat, dan wordt ook de hepatitis B vaccinatie aanbevolen. Een rabiësvaccinatie wordt in principe alleen aanbevolen wanneer je intensief in contact komt met wilde dieren. De ziekte is zeldzaam onder dieren in bewoonde gebieden van Dubai.
Houd er rekening mee dat de rabiësvaccinatie geen complete bescherming biedt. Mocht je besmet raken met de ziekte, dan moet je alsnog zo spoedig mogelijk behandeld worden in het ziekenhuis.
In sommige gevallen worden de vaccinaties ook bij een korter verblijf aanbevolen. Bespreek met een expert van Stadskliniek of dit ook voor jou het geval is.
Over de vaccinaties voor Dubai
Hoewel Dubai een erg sterk ontwikkelde stad is, zorgt onder meer het klimaat ervoor dat er ziektes voorkomen die we in Nederland minder goed kennen. In de meeste gevallen kunnen hier vaccinaties voor worden gehaald.kunnen dragen, kan een vaccinaties verstandig zijn.
Andere belangrijke aandachtspunten voor Dubai
Hoewel Dubai zeer sterk ontwikkeld is en dus ook een hoge standaard heeft voor hygiëne en gezondheidszorg, is de kans op reizigersdiarree groter in Dubai dan in Nederland. Dit heeft met name te maken met het klimaat. De hitte zorgt ervoor dat eten sneller bederft. In leidingen met stilstaand water groeien daarnaast sneller bacteriën.
Door bedorven voedsel te eten of besmet water te drinken kun je zelf besmet raken. Tegen diarree kan loperamide genomen worden, maar dit wordt doorgaans alleen aanbevolen wanneer hier medische redenen voor zijn, zoals een risico op uitdroging. De diarree helpt de ziektemakers uit het lichaam te verwijderen en wordt daarom bij voorkeur niet geremd.
Uitdroging kan voorkomen worden door veel water te drinken en ORS te gebruiken. Dit is erg belangrijk, omdat uitdroging zeer snel kan plaatsvinden bij reizigersdiarree in een warm gebied als de stad Dubai.
De muggen in Dubai vormen in principe geen gezondheidsrisico. Malaria komt niet voor in het gebied, evenals ziektes als dengue en chikungunya. Wil je muggenbeten toch voorkomen, gebruik dan DEET, draag bedekkende kleding en slaap onder een klamboe.
Let in Dubai goed op de zonkracht, die in dit gebied bijzonder hoog is. Draag altijd zonnebrandcrème en ververs deze regelmatig.
Het kraanwater in Dubai is veilig om te drinken. Wel is de smaak anders dan in Nederland. Flessenwater is beschikbaar door de hele stad.
StadsKliniek
Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:
Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda
E-mail: contact@stadskliniek.nl
Telefoon: 085 065 7672