Inentingen Curaçao

Reisvaccinaties Curaçao

Ga je binnenkort voor een vakantie of zakenreis naar Curaçao, dan is het verstandig om de juiste vaccinaties te halen vooraf. In Curaçao komen ziektes voor die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. In veel gevallen kunnen deze voorkomen worden met inentingen.

Je kunt de benodigde reisvaccinaties voor Curaçao halen bij Stadskliniek.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Curaçao: welke inentingen zijn verplicht?

Reis je vanuit een land waar gele koorts heerst naar Curaçao, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Bekijk de lijst van gele koorts landen voor een overzicht. Gele koorts komt voor in Zuid-Amerika en Afrika.

Curaçao: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Naast de vaccinatie tegen gele koorts, worden er geen verdere inentingen aanbevolen voor een bezoek aan Curaçao.

Curaçao: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Er worden geen extra vaccinaties aanbevolen voor een langer verblijf op Curaçao.

Over de inentingen voor Curaçao

Curaçao kent een tropisch savanneklimaat. Mede door het klimaat kun je andere ziektes oplopen in Curaçao dan in Nederland. Vanwege de ligging van Curaçao komen veel bezoekers vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Hiertegen is een vaccinatie soms verplicht.

Gele koorts

Gele koorts is een ernstige infectieziekte die bloedingen, geelzucht en koorts veroorzaakt. De ziekte wordt overgedragen door een specifieke muggensoort, die voorkomt in Afrika en delen van Zuid-Amerika. De ziekte is niet van mens op mens overdraagbaar. Hoewel gele koorts niet voorkomt in Curaçao, wil men het risico op introductie minimaliseren en is een vaccinatie dus soms vereist. Haal de inenting tenminste tien dagen voor vertrek.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Curaçao

Net als in veel andere landen, loop je ook in Curaçao een verhoogd risico op reizigersdiarree. Dit kan veroorzaakt worden door bedorven eten te nuttigen of water te drinken dat lang in de zon heeft gestaan.

Bij reizigersdiarree is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, om uitdroging te voorkomen. ORS is een middel verkrijgbaar in de drogist dat hierbij kan helpen. Loperamide kan genomen worden om de diarree te remmen.

Houd er rekening mee dat diarree dient om ziektemakers uit het lichaam te verwijderen. Hoef je niet te reizen en zijn er geen verdere gezondheidsrisico’s, dan wordt aangeraden geen loperamide te nemen.

Muggen op Curaçao dragen geen malaria. Wel kunnen muggen een besmetting met chikungunya, zika of dengue (knokkelkoorts) veroorzaken.

Voorkom muggenbeten door middelen met DEET te gebruiken, bedekkende kleding te dragen en te slapen onder een klamboe. Veel muggensoorten zijn met name in de avond actief.

Leidingwater op Curaçao is veilig om te drinken en van goede kwaliteit.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This