Vaccinaties en inentingen Bali
Ga je binnenkort op vakantie naar Bali? Of moet je voor zaken op het eiland zijn? Wat het doel van je reis ook is, als je naar Bali gaat is het belangrijk om je te laten vaccineren met de juiste reizigersvaccinaties.
Bij Stadskliniek haal je snel en eenvoudig jouw vaccinaties voor Bali.
Bali: welke inentingen zijn verplicht?
Ben je in de zeven dagen voor aankomst op Bali in een gele koorts-land geweest, dan moet je hiertegen zijn ingeënt. Is dit niet het geval, dan is de gele koorts-vaccinatie aanbevolen, maar niet verplicht.
Bekijk bij twijfel de lijst van gele koorts-landen. Let op: ook enkel een overstap in een gele koorts-land vereist een vaccinatie.
Bali: welke vaccinaties worden aanbevolen?
De volgende inentingen worden aanbevolen bij een bezoek aan Bali: DTP (difterie, tetanus, polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Heb je nooit een mazelen-vaccinatie gehad en ook de ziekte nooit gehad, dan wordt ook de BMR-vaccinatie aangeraden.
In enkele gevallen kan ook een inenting tegen Japanse encefalitis worden aanbevolen. Bespreek met ons de details van je reis en we kunnen inschatten of deze vaccinatie op jouw situatie van toepassing is.
Bali: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?
Verblijf je langer dan drie maanden op Bali, dan worden ook de volgende inentingen aanbevolen: hepatitis B, rabiës en soms tuberculose (BCG).
Tijdens een gesprek kan met de experts van Stadskliniek bekeken worden of alle vaccinaties vereist zijn voor je verblijf op Bali.
Over de inentingen voor Bali
Vanwege het tropische klimaat van Bali en een minder ontwikkelde gezondheidszorg, zijn enkele inentingen vereist voor een veilig verblijf in het land.
Andere belangrijke aandachtspunten voor Bali
Indonesië heeft een rijke eetcultuur, die je ook terugvindt op Bali, maar ook een andere standaard voor hygiëne. Buikloop en voedselvergiftiging komt onder toeristen op Bali regelmatig voor. Vermijd rauw eten, groente die is afgespoeld met kraanwater en vlees of vis die niet goed doorbakken is.
Een goede vuistregel is om te eten bij restaurants en voedselstalletjes die populair zijn onder de lokale bevolking en/of toeristen. Dit wijst doorgaans op een goede bereiding van het eten.
Krijg je tijdens je verblijf op Bali te maken met reizigersdiarree, dan is het erg belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. In combinatie met het warme klimaat kan uitdroging snel optreden. Drink voldoende water en gebruik ORS om uitdroging te voorkomen.
Loperamide is een diarreeremmer die gebruikt kan worden. Houd er wel rekening mee dat diarree als gevolg van een voedselvergiftiging als functie heeft om de ziektemaker uit het lichaam te verwijderen. Tenzij er grotere gezondheidsrisico’s zijn of praktische redenen, is het beter om bij een voedselvergiftiging geen loperamide te gebruiken. Probeer daarnaast niet te gaan reizen wanneer je last hebt van diarree, maar blijf op één plek om te herstellen.
Op Bali komt er geen malaria voor. Reis je enkel naar Bali, dan is het dus ook niet nodig om malariatabletten te nemen. In andere gebieden in Indonesië komt de mug echter wel voor en kan het wel nodig zijn om malariatabletten te nemen. Lees hier meer over op de pagina voor Indonesië.
Het kraanwater op Bali is niet veilig om te drinken, vanwege beperkte reiniging vooraf. Koop drinkwater in winkels en slik kraanwater niet door wanneer je je tanden poetst. Kraanwater op Bali is wel veilig om te drinken nadat het vijf minuten heeft gekookt.
Zorg voor goede reiniging van wondjes. Vanwege het tropische klimaat kunnen deze op Bali sneller gaan ontsteken.