Update: Geopend en extra hygiënische maatregelen. Klik voor meer info

Inentingen Bahama's

Vaccinaties en inentingen de Bahama’s

Ga je binnenkort op reis naar de Bahama’s? Of moet je voor zaken in Nassau zijn? Wat het doel van je reis ook is, als je naar de Bahama’s gaat is het belangrijk om je te laten vaccineren met de juiste reizigersvaccinaties.

Bij StadsKliniek haal je snel en eenvoudig jouw vaccinaties voor de Bahama’s.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Bahama’s: welke inentingen zijn verplicht?

Ben je in de zeven dagen voorafgaande aan je aankomst in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is een gele koorts-vaccinatie verplicht. Dit geldt ook voor een tussenstop op de luchthaven van een land waar gele koorts voorkomt.

Bekijk het overzicht van gele koorts-landen om erachter te komen of dit voor jou geldt.

Bahama’s: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Voor een reis naar de Bahama’s worden geen vaccinaties aanbevolen.

Bahama’s: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Voor een langer verblijf op de Bahama’s worden geen aanvullende vaccinaties aanbevolen.

Over de inentingen voor de Bahama’s

Op de Bahama’s heerst een tropisch savanneklimaat. In een dergelijk klimaat komen vaak ook tropische ziekten voor. Vanwege de geïsoleerde ligging als eilandstaat, kennen de Bahama’s echter nauwelijks tropische ziektes. Alleen een gele koorts-vaccinatie wordt verplicht bij aankomst vanuit een gele koorts-land. Gele koorts komt in het land zelf niet voor.

Gele koorts

Gele koorts is een ernstige infectieziekte die bloedingen, geelzucht en koorts veroorzaakt. De ziekte wordt overgedragen door een specifieke muggensoort, die voorkomt in Afrika en delen van Zuid-Amerika. De ziekte is niet van mens op mens overdraagbaar. Gele koorts komt niet voor op de Bahama’s. Haal de inenting tenminste tien dagen voor vertrek.

Andere belangrijke aandachtspunten voor de Bahama’s

De Bahama’s behoort tot de rijkste landen van Noord- en Zuid-Amerika. De gezondheidszorg is op een redelijk hoog niveau, evenals de standaard voor hygiëne. Vanwege het tropische klimaat, loop je echter wel een verhoogd risico op een voedselvergiftiging.

Voedsel dat in de zon ligt zal door het warme klimaat sneller bederven. Vermijd voedsel of drinken dat lange tijd ongekoeld bewaard is gebleven. Eet alleen voedsel dat goed gekookt of gebakken is. Zo verklein je de kans op een besmetting.

Krijg je toch te maken met een voedselvergiftiging op de Bahama’s, dan is het belangrijk om rust te nemen en goed gehydrateerd te blijven. Door het warme klimaat kan een voedselvergiftiging sneller leiden tot uitdroging.

Drink voldoende water en gebruik ORS (verkrijgbaar in drogisten) om gehydrateerd te blijven. Loperamide kan genomen worden bij ernstige diarree. Neem dit echter alleen bij medische of praktische noodzaak. Diarree helpt het lichaam om ziektemakers uit het lichaam te verwijderen. De diarree remmen kan hierdoor leiden tot een langer ziekteverloop.

Op de Bahama’s loop je geen risico op malaria. Wel kunnen muggen chikungunya, dengue (knokkelkoorts) en zika overbrengen. Dit zijn ziektes waartegen vaccinatie helaas niet mogelijk is.

Bescherm jezelf met mugwerende middelen die DEET bevatten. Slaap daarnaast onder een klamboe, met name wanneer je buiten slaapt. De beste optie is een geïmpregneerde klamboe. Muggen kunnen niet op dit type klamboe landen. Lig je tegen de klamboe aan, dan riskeer je dus niet dat je alsnog gestoken wordt.

Ga je de natuur in, dan kan bedekkende kleding extra bescherming bieden.

De kwaliteit van het leidingwater op de Bahama’s kan erg verschillen per locatie. Over het algemeen wordt aangeraden om water uit flessen te drinken. Twijfel je, raadpleeg dan een lokale autoriteit of het hotel over de veiligheid van leidingwater.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This