Update: Geopend en extra hygiënische maatregelen. Klik voor meer info

Inentingen Aruba

Vaccinaties en inentingen Aruba

Ga je binnenkort op reis naar Aruba? Of moet je voor zaken in de hoofdstad Oranjestad zijn? Wat het doel van je reis ook is, als je naar Aruba gaat is het belangrijk om je te laten vaccineren met de juiste reizigersvaccinaties.

Bij Stadskliniek haal je snel en eenvoudig jouw vaccinaties voor Aruba.

Afspraak maken?
Zo eenvoudig is het!

Direct een afspraak maken en zien welke data beschikbaar zijn.

Waarom kiezen voor Stadskliniek:

  • Geen wachttijden
  • Ook in de avond en het weekend
  • Klinieken in 7 steden
  • LCR Gecertificeerd
  • Scherpe prijs
  • Inclusief individueel reisadvies

Aruba: welke inentingen zijn verplicht?

Reis je vanuit een land waar gele koorts voorkomt naar Aruba, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Dit geldt ook voor een overstap op een luchthaven van een gele koorts-land.

Bekijk het overzicht van gele koorts-landen om erachter te komen of dit voor jou het geval is.

Aruba: welke vaccinaties worden aanbevolen?

Voor een reis naar Aruba worden geen vaccinaties aanbevolen.

Aruba: welke vaccinaties worden aanbevolen bij langer verblijf?

Ook bij een langer verblijf op Aruba worden geen extra vaccinaties aanbevolen.

Over de inentingen voor Aruba

Om introductie van gele koorts op Aruba te voorkomen, is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je vanuit een gele koorts-land naar Aruba reist. Deze vaccinatie kun je krijgen bij Stadskliniek.

Gele koorts

Gele koorts is een ernstige infectieziekte die bloedingen, geelzucht en koorts veroorzaakt. De ziekte wordt overgedragen door een specifieke muggensoort, die voorkomt in Afrika en delen van Zuid-Amerika. De ziekte is niet van mens op mens overdraagbaar. Gele koorts komt niet voor op Aruba. Haal de inenting tenminste tien dagen voor vertrek.

Andere belangrijke aandachtspunten voor Aruba

Aruba is een land binnen het koninkrijk Nederland. Het eiland kent een tropisch steppeklimaat. Hierdoor komen er op het eiland enkele infectieziekten voor die we in Nederland niet kennen.

Het warme klimaat leidt er ook toe dat je op Aruba een verhoogd risico loopt op een voedselvergiftiging. Dit kan reizigersdiarree veroorzaken. Meestal ontstaat dit door het nuttigen van verontreinigd of bedorven voedsel.

Wees er zeker van dat eten, met name vlees en vis, goed gebakken of gekookt is. Dit verkleint de kans op een voedselvergiftiging aanzienlijk.

Krijg je toch te maken met een voedselvergiftiging, houd dan rust. Drink bovendien voldoende water om uitdroging te voorkomen. Mede door het warme klimaat kan dit snel optreden.

ORS kan helpen om gehydrateerd te blijven, terwijl loperamide ernstige diarree kan remmen. Loperamide wordt in principe alleen aangeraden bij medische of praktische noodzaak. Bijvoorbeeld als je dreigt uit te drogen of moet reizen. In andere situaties wordt loperamide afgeraden, omdat diarree helpt bij het verwijderen van ziektemakers uit het lichaam.

Op Aruba komt geen malaria of gele koorts voor. Wel komen de muggenziekten chikungunya, dengue (knokkelkoorts) en zika op het eiland voor. Vaccinatie is helaas niet mogelijk voor deze ziektes.

Bescherm jezelf met muggenwering die DEET bevat. Slaap bovendien het liefst onder een klamboe, met name wanneer je in de Arubaanse buitenlucht slaapt. Kies je voor een geïmpregneerde klamboe, dan kunnen muggen bovendien niet landen op de klamboe. Zo kun je niet door de klamboe heen worden gestoken.

Kraanwater op Aruba is volledig veilig om te drinken en van goede kwaliteit. Houd er rekening mee dat kranen in de buitenlucht soms onveilig zijn, met name wanneer deze niet vaak wordt gebruikt.

Op de stranden van Aruba kunnen zandvlooien voorkomen. Deze zitten net onder het zandoppervlakte en zijn met name actief tussen zonsondergang en zonsopkomst. Een beet zorgt voor jeuk. Soms kunnen er andere huidaandoeningen ontstaan, maar meestal zijn beten van zandvlooien ongevaarlijk.

Volg lokale adviezen op om zonder problemen te kunnen genieten van Arubaanse stranden.

StadsKliniek 

Maak direct een afspraak bij één van onze klinieken:

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
Den Haag
Eindhoven
Breda

E-mail: contact@stadskliniek.nl

Telefoon: 085 065 7672

Stadskliniek Vaccinaties Utrecht

Pin It on Pinterest

Share This